Meteorytoholik z Biłgoraja wita!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krisp01
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2008.12
    • 32

Meteorytoholik z Biłgoraja wita!

Zarejestrowałem się w Browarze jakieś 2 miesiące temu. Chyba dojrzałem do nastawienia swojej pierwszej warki piwnej, więc chciałbym dowiedzieć się od czego zacząć? Co prawda mam tu na forum swojego ulubionego brata - Setę i na pewno od niego też dostanę jakieś rady. Ale może ktoś jeszcze z forumowiczów podpowie czy jest sens w eksperymentowaniu z gotowymi zestawami dostępnymi na rynku? Czy w najbliższej przyszłości i tak większość załączonego tam sprzętu trzeba będzie wymienić na coś trochę bardziej "półprofesjonalnego"?
    Moja kolekcja podstawek została trochę uściślona - zbieram dziś podstawki związane z morzem (byłem studentem WSM w Szczecinie), statkami, marynarzami, łódkami. Poza tym oczywiście z meteorytami - jeśli takie się pojawią, a mam kilka z dziedzin pokrewnych - meteorami, astronomią. Właściwie 2008 rok był pełen rocznic "polskich" meteorytów i miałem nawet pomysł na oficjalne rozmowy o takich rocznicowych podstawkach z którymś z browarów, ale zabrałem się za to zbyt późno. Ciekawe, czy ktoś byłby zainteresowany takim nieziemskim piwem i gadżetami? Może jakiś browar restauracyjny? Ja chętnie służę pomocą przy stworzeniu grafiki, pewnie też i pomocy przy uzyskaniu zdjęć i praw do ich umieszczenia na podstawkach.
    Pozdrawiam - Krzysztof
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

No witaj Brata. Cosik ostatnio nie zaglądam na Browar, to nawet nie wiem że piszesz

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
      Ziemia Obiecana, Dolcze Wita
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-06-29, 13:28
    • ART
      Alebrowar, Saint no more 2024
      ART
      Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.

dopiskiem bylo

with palo santo

być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.

5,8 alc 14 blg

Aromat słodkiego...
      2024-12-26, 22:33
    • ART
      Stankowice, Stankowice 62, Dom Piwny
      ART
      Od sierpnia/września 2023 r. kilka km zdala od Zamku Czocha, na krańcu wsi Stankowice, sympatyczne małżeńtwo uruchomiło mały browarek z wyszynkiem.

Dość odważne posunięcie, zważywszy że trzeba wykazać się nie lada determinacją żeby tu trafić

Nas gugielmapki...
      2024-10-28, 22:31
    • pebejot
      Szwecja, Sztokholm, Lilla Nygatan 2, Bryggeri Munkbron
      pebejot
      Dość świeży browar restauracyjny w centrum Sztokholmu, blisko dworca kolejowego i historycznej starówki.
      Minibrowar mieści się w zabytkowej kamienicy hojnie zdobionej sztukaterią.
      Przy wejściu wita kaseton z ciekawym logotypem browaru, przedstawiającym jegomościa raptownie opóźniającego...
      2024-08-05, 05:56
    • heckler
      Czechy, Strážnice, Předměstí 397, Minipivovar Connor
      heckler
      Strážnice to małe miasteczko w kraju południowo morawskim. Małe, ale od 2023 roku posiadające już dwa browarki. Pierwszy Strážnický Slavjan, podobno był na sprzedaż, ale czy do tego doszło?? Czesi na swoich stronach piszą, że w styczniu tego roku był dostępny w firmowej knajpce....
      2024-05-10, 06:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...