Witajcie

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • axfeel
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.02
    • 6

    #1

    Witajcie

    Witam wszystkich ! Jestem nowy na forum, pochodzę z Zawiercia, a mieszkam obecnie w Dąbrowie Górniczej, mam 28 lat. Trafiłem na to forum poszukując piwa niepasteryzowanego, niefiltrowanego, w którym czuć smak i aromat chmielu, drożdży, jednym słowem naturalnego, po którym nie ma się kłopotów żołądkowych jak przy chemicznych masówkach których wszędzie pełno. I stąd moje pytanie do was, czy wiecie może gdzie kupić w podanych wyżej lokalizacjach takie dobre piwko, czy np można gdzieś spotkać w tych miejscach np Ciechana ? Ostatnio zakupiłem w Pogorii Centrum Handlowym piwo Żywe z Browaru Amber, świetne piwo ! Byłem jednak wczoraj i już wszystko zostało wymiecione Pozdrawiam Was serdecznie
    Xfeel
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    #2
    W Zawierciu masz przepyszne piwo na miejscu, pod browarem, w Karczmie "U Stacha" - polecam tzw. "ciemne" (takie całkiem ciemne nie jest, ale tak się nazywa). Jest to jedno z najlepszych polskich piw, w dodatku tylko na miejscu (dla mnie niestety).
    Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2009-02-13, 10:11.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10869

      #3
      Jeżeli jesteś Zawieria to pod nosem przecież "Browar na Jurze" a niedaleko GABa.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • axfeel
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.02
        • 6

        #4
        Wiem, znam to miejsce, byłem tam niesety tylko raz, fajny klimat, piwo piłem jakies jasne. Dobre nawet. Szkoda że poityka w tej knajpie jest taka że po 16 bądź po 17 piwa niefiltrowanego się już nie dostanie, szkoda bo nie każdy ma czas na to żeby być wczesniej. Moze kiedyś się uda
        Xfeel

        Comment

        • axfeel
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2009.02
          • 6

          #5
          Aha, zapomniałem spytać, co to jest ten GAB ?
          Xfeel

          Comment

          • abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10869

            #6
            Browar koło Częstochowy
            Piwna turystyka według abernackiego

            Comment

            • abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10869

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfeel
              (...)Szkoda że poityka w tej knajpie jest taka że po 16 bądź po 17 piwa niefiltrowanego się już nie dostanie,(...)
              Ponieważ piwo te bezpośrednio jest dostarczane z browaru który pracuje do 16:00.
              Piwna turystyka według abernackiego

              Comment

              • axfeel
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2009.02
                • 6

                #8
                Tak, wiem. Ale jak byłem np w Manufakturze w Bier Halle w Łodzi to tam też był browar, ale razem z restauracją i piwo mieli wyłącznie niefiltrowane. Troche głupio porównywac tu taką restauracje Bierhalle, bo to jest sieć, chyba nawet europejska z Karczmą u Stacha Jednak osobiście uważam, że powinni to zmienić. W Bier halle nie mają problemu bo wszystko jest na miejscu, tutaj w Bonerze, karczma jest nieco oddalona od samego browaru, trzeba przejść kawałek, i myślę że na tym polega problem, dziewczyny musiały by latać po piwo tam i z powrotem.
                Xfeel

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #9
                  No nie, takiemu to nie dogodzisz Zawiercie to nie Łódź ani nie Warszawa to raz, a porównywanie browaru restauracyjnego do "normalnego" to, jak sam słusznie zauważyłeś, jest kompletnie od czapki.
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                    No nie, takiemu to nie dogodzisz Zawiercie to nie Łódź ani nie Warszawa to raz, a porównywanie browaru restauracyjnego do "normalnego" to, jak sam słusznie zauważyłeś, jest kompletnie od czapki.
                    Nigdy nie byłem, nad czym boleję, w Karczmie u Stacha, ale Marusiu, chyba nie sugerujesz, że sprzedawanie piwa do godziny 17-tej jest czymś normalnym. Wg mnie nie jest.
                    blog.kopyra.com

                    Comment

                    • Marusia
                      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                      Nigdy nie byłem, nad czym boleję, w Karczmie u Stacha, ale Marusiu, chyba nie sugerujesz, że sprzedawanie piwa do godziny 17-tej jest czymś normalnym. Wg mnie nie jest.
                      Kopyrku, czytałeś co drugie zdanie chyba
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • kopyr
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2004.06
                        • 9475

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        Kopyrku, czytałeś co drugie zdanie chyba
                        No nie wiem. Myślałem, że czytałem dokładnie. Przedstawię mój tok rozumowania.

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfeel
                        jak byłem np w Manufakturze w Bier Halle w Łodzi to tam też był browar, ale razem z restauracją i piwo mieli wyłącznie niefiltrowane. Troche głupio porównywac tu taką restauracje Bierhalle, bo to jest sieć, chyba nawet europejska z Karczmą u Stacha Jednak osobiście uważam, że powinni to zmienić.
                        na co odpowiedziałaś
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                        No nie, takiemu to nie dogodzisz Zawiercie to nie Łódź ani nie Warszawa to raz, a porównywanie browaru restauracyjnego do "normalnego" to, jak sam słusznie zauważyłeś, jest kompletnie od czapki.
                        Koledze axfeelowi chodziło o to, że powinni zmienić coś, tak aby swoje sztandarowe piwo podawać także po godzinie 17-tej. Też jestem tego zdania.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez kopyr; 2009-02-13, 11:08.
                        blog.kopyra.com

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfeel
                          Wiem, znam to miejsce, byłem tam niesety tylko raz, fajny klimat, piwo piłem jakies jasne. Dobre nawet. Szkoda że poityka w tej knajpie jest taka że po 16 bądź po 17 piwa niefiltrowanego się już nie dostanie, szkoda bo nie każdy ma czas na to żeby być wczesniej. Moze kiedyś się uda
                          To czytałeś całość, tylko nie od początku Niefiltrowane to nie jest jedyne piwo w Bonerze.

                          Byłam tam kilkukrotnie, w większości przejazdem, późno i to najsmaczniejsze, ciemne, zawsze było. Czy było niefiltrowane - nie sprawdzałam. W każdym razie, nikt nie napisał, ze po 17 piwa w ogóle nie polewają
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr

                            Koledze axfeelowi chodziło o to, że powinni zmienić coś, tak aby swoje sztandarowe piwo podawać także po godzinie 17-tej. Też jestem tego zdania.
                            A kto powiedział, że to ich "sztandarowe" piwo
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • kopyr
                              Pułkownik Chmielowy Ekspert
                              • 2004.06
                              • 9475

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                              A kto powiedział, że to ich "sztandarowe" piwo
                              Cóż jako odpowiedź posłużę się cytatem...

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                              Nigdy nie byłem, nad czym boleję, w Karczmie u Stacha
                              widać kolega axfeel trochę hiperbolizuje problem.
                              blog.kopyra.com

                              Comment

                              Related Topics

                              Collapse

                              • PiotrN
                                Witajcie !
                                PiotrN
                                Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
                                Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków....
                                2020-01-09, 11:10
                              • mkocielnik
                                Witajcie Miłoścnicy Złotego Trunku
                                mkocielnik
                                Witam serdecznie,
                                małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
                                Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.

                                W obu...
                                2018-12-14, 16:04
                              • smorczak
                                Witajcie
                                smorczak
                                Cześć,

                                Chciałem gorąco powitać wszystkich piwowarów na forum.
                                Swoją przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem na początku 2018 roku i powoli zdobywam wiedzę i staram się robić co raz to lepsze warki
                                2018-11-30, 13:16
                              • otvirak
                                prośba o identyfikację kufli
                                otvirak
                                Witajcie!
                                mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
                                ...
                                2024-08-05, 19:59
                              • AaLeX
                                Mała aktywność użytkowników naszego forum.
                                AaLeX
                                Witajcie. Nie wiem, czy w dobrym miejscu, ale jak coś, to można przenieść. Zastanawia mnie coraz mniejsza aktywność użytkowników tego forum. Na palcach maksymalnie obu rąk można policzyć aktywnych użytkowników, którzy regularnie dodają oceny piw. Ja także się staram. Dziwi mnie to,...
                                2024-07-29, 15:05
                              • Loading...
                              • Koniec listy.
                              Przetwarzanie...