Witam wszystkich ! Jestem nowy na forum, pochodzę z Zawiercia, a mieszkam obecnie w Dąbrowie Górniczej, mam 28 lat. Trafiłem na to forum poszukując piwa niepasteryzowanego, niefiltrowanego, w którym czuć smak i aromat chmielu, drożdży, jednym słowem naturalnego, po którym nie ma się kłopotów żołądkowych jak przy chemicznych masówkach których wszędzie pełno. I stąd moje pytanie do was, czy wiecie może gdzie kupić w podanych wyżej lokalizacjach takie dobre piwko, czy np można gdzieś spotkać w tych miejscach np Ciechana ? Ostatnio zakupiłem w Pogorii Centrum Handlowym piwo Żywe z Browaru Amber, świetne piwo ! Byłem jednak wczoraj i już wszystko zostało wymiecione Pozdrawiam Was serdecznie
Witajcie
Collapse
X
-
W Zawierciu masz przepyszne piwo na miejscu, pod browarem, w Karczmie "U Stacha" - polecam tzw. "ciemne" (takie całkiem ciemne nie jest, ale tak się nazywa). Jest to jedno z najlepszych polskich piw, w dodatku tylko na miejscu (dla mnie niestety).Last edited by Marusia; 2009-02-13, 10:11.
-
-
Jeżeli jesteś Zawieria to pod nosem przecież "Browar na Jurze" a niedaleko GABa.
Comment
-
-
Wiem, znam to miejsce, byłem tam niesety tylko raz, fajny klimat, piwo piłem jakies jasne. Dobre nawet. Szkoda że poityka w tej knajpie jest taka że po 16 bądź po 17 piwa niefiltrowanego się już nie dostanie, szkoda bo nie każdy ma czas na to żeby być wczesniej. Moze kiedyś się udaXfeel
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfeel Wyświetlenie odpowiedzi(...)Szkoda że poityka w tej knajpie jest taka że po 16 bądź po 17 piwa niefiltrowanego się już nie dostanie,(...)
Comment
-
-
Tak, wiem. Ale jak byłem np w Manufakturze w Bier Halle w Łodzi to tam też był browar, ale razem z restauracją i piwo mieli wyłącznie niefiltrowane. Troche głupio porównywac tu taką restauracje Bierhalle, bo to jest sieć, chyba nawet europejska z Karczmą u Stacha Jednak osobiście uważam, że powinni to zmienić. W Bier halle nie mają problemu bo wszystko jest na miejscu, tutaj w Bonerze, karczma jest nieco oddalona od samego browaru, trzeba przejść kawałek, i myślę że na tym polega problem, dziewczyny musiały by latać po piwo tam i z powrotem.Xfeel
Comment
-
-
No nie, takiemu to nie dogodzisz Zawiercie to nie Łódź ani nie Warszawa to raz, a porównywanie browaru restauracyjnego do "normalnego" to, jak sam słusznie zauważyłeś, jest kompletnie od czapki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo nie, takiemu to nie dogodzisz Zawiercie to nie Łódź ani nie Warszawa to raz, a porównywanie browaru restauracyjnego do "normalnego" to, jak sam słusznie zauważyłeś, jest kompletnie od czapki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNigdy nie byłem, nad czym boleję, w Karczmie u Stacha, ale Marusiu, chyba nie sugerujesz, że sprzedawanie piwa do godziny 17-tej jest czymś normalnym. Wg mnie nie jest.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziKopyrku, czytałeś co drugie zdanie chyba
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfeel Wyświetlenie odpowiedzijak byłem np w Manufakturze w Bier Halle w Łodzi to tam też był browar, ale razem z restauracją i piwo mieli wyłącznie niefiltrowane. Troche głupio porównywac tu taką restauracje Bierhalle, bo to jest sieć, chyba nawet europejska z Karczmą u Stacha Jednak osobiście uważam, że powinni to zmienić.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo nie, takiemu to nie dogodzisz Zawiercie to nie Łódź ani nie Warszawa to raz, a porównywanie browaru restauracyjnego do "normalnego" to, jak sam słusznie zauważyłeś, jest kompletnie od czapki.Last edited by kopyr; 2009-02-13, 11:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfeel Wyświetlenie odpowiedziWiem, znam to miejsce, byłem tam niesety tylko raz, fajny klimat, piwo piłem jakies jasne. Dobre nawet. Szkoda że poityka w tej knajpie jest taka że po 16 bądź po 17 piwa niefiltrowanego się już nie dostanie, szkoda bo nie każdy ma czas na to żeby być wczesniej. Moze kiedyś się uda
Byłam tam kilkukrotnie, w większości przejazdem, późno i to najsmaczniejsze, ciemne, zawsze było. Czy było niefiltrowane - nie sprawdzałam. W każdym razie, nikt nie napisał, ze po 17 piwa w ogóle nie polewają
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
Koledze axfeelowi chodziło o to, że powinni zmienić coś, tak aby swoje sztandarowe piwo podawać także po godzinie 17-tej. Też jestem tego zdania.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA kto powiedział, że to ich "sztandarowe" piwo
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNigdy nie byłem, nad czym boleję, w Karczmie u Stacha
Comment
-
Comment