Witajcie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • axfeel
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.02
    • 6

Ja niehiperbolizuje Chodziło mi tylko o możliwość spróbowania tego piwka w normalnych godzinach pubowych, tj właśnie po 17, wieczorkiem, tak musiałby, brać urlop żeby tego piwa spróbować hahaha :-)
    Cóż nie ma takiej możliwości to i fajnie jest się napić tego ciemnego, zresztą na smak piwa ma wpływ też i cała otoczka, a tam jest naprawdę ciekawy klimat, jak się popija w gronie sprawdzonych znajomych to także ma znaczenie, a jakże
    Xfeel

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23928

Soboty i niedziele też spędzasz w pracy?
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika axfeel Wyświetlenie odpowiedzi
        (...) tutaj w Bonerze, karczma jest nieco oddalona od samego browaru, trzeba przejść kawałek, i myślę że na tym polega problem,(...).
        Faktycznie strasznie daleko, browar od karczmy dzieli raptem ściana.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• krasnal45
          Porucznik Browarny Tester
          • 2008.02
          • 423

Dyskusja dyskusją ale może by tak ktoś powitał chociaż nowego kolegę? .........witaj wśród piwoszy i warzelników axfeel Twoje

Comment

• Promil03
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.10
            • 2833

Witaj serdecznie axfeel. Miło mi, ponieważ moje losy przebiegały podobnie jak Twoje. 20 lat w Zawierciu, teraz w Dąbrowie Górniczej.
            Powoli próbujemy (cholernie ciężko nam to idzie ) rozkręcić jakieś spotkanie przy dobrym piwku (zajrzyj tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=81716).

PS. Co do Żywego to znajdziesz go nie tylko w CH Pogoria.

Baw się tutaj dobrze

Comment

• axfeel
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2009.02
              • 6

Właśnie, tak to jest jak zostawiło się część swojego życia w rodzinnym miescie. Dobrze że jest chociarz ta karczma u Stacha, bo jak pisałem to bardzo fajne stylowe miejsce. Jak mieszkałem w Z-ciu to chodziłem z kumplami do Beczki, Sportowej i pałacyku na piwko. W Beczce, serwowali Warke Strong, nie wiem właśnie czy zauważyliście ale to piwo 8 lat temu smakowało mi inaczej niż teraz, to samo twierdzą moi koledzy, a co wy sądzicie ? Może mi się zdaje. W każdym razie, od momentu kiedy byłem w Bierhalle przeszedłem swoiste Katharsis, zasmakowałem prawdziwego piwa a nie syfu, odtąd szukam mojego piwnego Grala Pozdrowienia.
              Xfeel

Comment

• silvian
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2008.08
                • 727

Miło powitać kolegę z sąsiedztwa.
                I stąd moje pytanie do was, czy wiecie może gdzie kupić w podanych wyżej lokalizacjach takie dobre piwko, czy np można gdzieś spotkać w tych miejscach np Ciechana ?
                Na to inne pytania bez problemu znajdziesz odpowiedzi, wystarczy użyć wyszukiwarki.
                Wiem, znam to miejsce, byłem tam niesety tylko raz, fajny klimat, piwo piłem jakies jasne. Dobre nawet. Szkoda że poityka w tej knajpie jest taka że po 16 bądź po 17 piwa niefiltrowanego się już nie dostanie, szkoda bo nie każdy ma czas na to żeby być wczesniej. Moze kiedyś się uda
                Jeśli myślisz, że w Dąbrowie będzie ci łatwiej o dobre piwo to muszę cie rozczarować. Piwna pustynia :/

Aha, zapomniałem spytać, co to jest ten GAB ?
                Ponownie kłania się wyszukiwarka. Twoje
                "Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."

Comment

Przetwarzanie...
                X