Od dawna zaglądam na forum, dość dawno też się zarejstrowałem, ale jakoś umknęła mi "dolna" część... Nieładnie się nie przedstawić, więc naprawiam błąd. Pochodzę z Prus Wschodnich, mieszkam od dawna w Lublinie. Pamiętam smaki piw, kórych już nie ma, z tych które są, z polskich marek, generalizując trochę, stawiam na Łomżę, Bielkówko, Ciechanów, Konstancin, Janów, a przede wszystkim na Czarnków. Z innych przede wszystkim czeskie, słowacki Saris, ukraińskie, litewskie, niemieckie, irlandzkie stouty i Youngs brytyjski. Dużo tego, ale jestem zwolennikiem róznorodności, przy zachowaniu jednak zasad, że w piwie powinna dominować goryczka, a przynajmniej powinna być wyraźna. No i lubię wypić piwo w miejscu, w którym jest warzone bądź w okolicy, choć nie zawsze mam na to czas. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Nowy od dawna
Collapse
X
-
Witaj! Jest wśród nas spora grupa, która przez początkowy okres nie odzywała się lub nawet nie za często zaglądała na browar.biz a potem dołączyły do stałej grupy jeżdżących na giełdy, imprezy piwowarskie i zloty. Mam nadzieję, że i ty do nich dołączysz.Bywaj!
-
Witaj! Jest wśród nas spora grupa, która przez początkowy okres nie odzywała się lub nawet nie za często zaglądała na browar.biz a potem dołączyły do stałej grupy jeżdżących na giełdy, imprezy piwowarskie i zloty. Mam nadzieję, że i ty do nich dołączysz.Bywaj!
Comment
Related Topics
Collapse
-
Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...3 Photos
-
Channel: Słowacja
-
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE
zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w
XI Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego
Termin konkursu będzie zgodny z V Częstochowskim Festiwalem... -
Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
-
Channel: Niemcy
-
-
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
-
Channel: Islandia
2025-01-19, 20:34 -
-
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
- Loading...
- Koniec listy.
Comment