Cześć.Witam wszystkich piwoszy bardzo ciepło. Piję piwo prawie od 40 lat/wczesnie zacząłem/,ale dopiero teraz uświadomiłem sobie - dzięki temu forum - jakie bogactwo kryje się w polskich małych browarach. Do tej pory ograniczałem się do piw angielskich, belgijskich i niemieckich , ale teraz postanowiłem przetestować te 150 czy tez więcej piw polskich tak goraco dyskutowanych na forum. Oczywiscie nie piję przemysłówki, choć mam niepohamowaną słabość do Pilsnera Urquella/opinie jakoby polski urquell był gorszy od plzneńskiego uwazam za niesprawiedliwe - są bardzo podobne, a ten czeski upadł po przejęciu przez SABa - ten pilzner sprzed 15-20 lat lany na Słowacji albo na miejscu w Pilznie /ciemny z pianą jak śmietana baardzo goryczkowy/kto z was go pamięta? - ja tak - i dlatego kocham te resztki - tak jak kochamy swoja młodość.Uwielbiam eksperymentować, dlatego piwa górnej fermentacji wydają mi się najciekawsze /Belgia/,
w Polsce na razie z tym jest słabo. Mieszkam w Warszawie i bardzo chetnie spotkałbym się -w knajpie albo na prywatnej domowej degustacji - z innymi maniakami piwnymi - szczególnie przy degustacji polskich piw , o których wiem wciąż niewiele, a chciałbym wiedzieć więcej - 4 dni degustcji to wykazały.
Pozdrawiam jeszcze raz
Purc
w Polsce na razie z tym jest słabo. Mieszkam w Warszawie i bardzo chetnie spotkałbym się -w knajpie albo na prywatnej domowej degustacji - z innymi maniakami piwnymi - szczególnie przy degustacji polskich piw , o których wiem wciąż niewiele, a chciałbym wiedzieć więcej - 4 dni degustcji to wykazały.
Pozdrawiam jeszcze raz
Purc
Comment