Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Na forum jestem dopiero od kilku dni, a już czuję jak pozytywnie zmienia się moja piwna świadomość. Dotychczas piłem piwo nieświadomie, tzn. chodziło mi tylko by uzyskać ten stan lekkiego upojenia po zakończonym tygodniu pracy. Browar, marka nie były dla mnie zbyt ważne, ot tyle tylko, by nie było niesmaczne. Teraz czytając forum i ucząc się każdego dnia, nowych rzeczy o piwie, widzę co straciłem przez te wszystkie lata ignorancji. Mogę śmiało powiedzieć, że dzięki Wam rodzi się moja kultura picia piwa. Przestałem już kupować piwo w puszkach, zacząłem zwracać uwagę na nazwę, producenta, skład, a nie tyko na procenty. W sklepach zacząłem szukać polecanych przez Was piw z niekoncernowych browarów. I niestety muszę stwierdzić, że pod tym względem moje miasto (Myślibórz w woj. zachodniopomorskim) to prawie piwna pustynia. Sama koncernówka. Mieszkam 38 km od browaru BOSS Witnica, a nie mogę tu kupić ich wyrobów. Skandal. Gdyby nie markety: Polo i Intermarche, byłaby tragedia. No ale dosyć narzekania.
Wasze zdrowie
Wasze zdrowie
Comment