Nie, nie chodziło o piwo, ale może nie wdawajmy się w szczegóły, smutny temat.
Christof
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedziTakie warsztaty to fajna imprezka, mam nadzieję, że nie ostatnia i w przyszłości będę uczestniczył. Teraz jednak jestem już niemal bez kasy, a dopiero początek miesiąca. Początki świadomego piwkowania są bardzo kosztowne. Już zamówiłem sobie firmowy kufelek w naszym forumowym sklepie, z allegro jadą do mnie pokale i kufle Paulanera. Pierwsze degustacje też są dosyć kosztowne. Mam świadomość, że muszę nadrobić spore braki w mojej piwnej edukacji, spróbować całej masy polecanych przez Was piw, by określić co mi smakuje i do czego będę wracał. Dzisiaj wydałem 70 dych na próbki
Kupiłem kilka butelek pszenicznego, jasnego Paulanera, kilka pszenicznego ciemnego Engela, dużą butelkę La Trappe, dwa koźlaki Bossa i kilka Irlandzkiego Mocnego z Krajana. Wszystko narazie wstawiam do piwniczki i czekam na szkło. Spróbowałem tylko Irlandzkiego i stwierdzam, że piwa ciemne będą chyba moimi ulubionymi.
A, byłbym zapomniał... Oczywiście witajZbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof Wyświetlenie odpowiedziPrzyznaję, że zrobiło mi się trochę nieswojo. Mam nadzieję, że picie piwa nie było główną przyczyną ich śmierci. Będę zawsze pamiętał by zapalić świeczkę również za te osoby.
Twoje
Comment
-
-
Witam z USA!
Gratuluję otwartego umysłu, który nie dal się jeszcze zmanipulować reklamom i dopuszcza istnienie prawdziwego, tradycyjnie warzonego piwa.
A co do robienia zakupów to przejrzyj dział Piwo gdzie>> Sklepy z piwem
może coś znajdziesz niedaleko swojego miasta.
Np. Gorzów Wielkopolski, Walczaka 13, Piotr i Paweł
Albo zamów sobie Ciechana przez internet
Twoje5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
Comment