Witam gorąco wszystkich miłośników złotego trunku
Znalazłam się na tym forum w celach naukowo-hobbystycznych i chciałabym prosić was o pomoc. Studiuję kulturoznawstwo na wrocławskim uniwerku i dostałam okropne zadanie na zaliczenie jednego przedmiotu, mianowicie napisać pracę badawczą na wybrany temat z dziedziny antropologii kulturowej... Strasznie nie lubię takiej pracy, ale tym razem postanowiłam się zająć czymś co mnie interesuje, czyli piwowarstwem domowym
W styczniu dostałam w łapki książke Pana Fałata po której dostałam kręćka na punkcie piwowarstwa i właśnie kończę teoretyczne przygotowania do zrobienia pierwszego piwa z brew-kita, oprócz tego udaję, że piszę pracę o piwowarach, niestety termin oddania prac jest tuż tuż i potrzebuję waszej pomocy, żeby w końcu coś napisać. Proszę abyście udzielili mi odpowiedzi na kilka poniższych pytań [na priv albo tutaj jak kto woli]
Temat pracy: "Piwowarstwo domowe jako przejaw buntu przeciwko monopolizacji życia"
Ankieta jest skierowana do wszystkich piwoszów nie tylko tych, którzy produkują piwo na własną rękę ;]
pytania:
1. Płeć:
Kobieta
Mężczyzna
2. Wiek:
18 – 25 lat
26 – 35 lat
36 – 45 lat
46 – 55 lat
powyżej 55 lat
3. Miejsce zamieszkania:
Wieś
Miasto poniżej 50 tys. mieszkańców
Miasto od 50 do 200 tys. mieszkańców
Miasto powyżej 200 tys. mieszkańców
4. Wykształcenie
Podstawowe
Zasadnicze zawodowe
Średnie
Policealne
Licencjat
Wyższe
5. Jaki gatunek piwa lubi Pan/ Pani najbardziej?
6. Gdzie najczęściej kupuje Pan/ Pani piwo?
7. Jakiej marki piwo pije Pan/ Pani najczęściej?
Pytanie dla piwowarów domowych:
8. Z jakich produktów korzystasz najczęściej podczas produkcji piwa? [kraj pochodzenia, ewentualnie nazwa firmy]
jeśli macie ochotę napisać jakieś komentarze do samego tematu pracy chętnie się z nimi zapoznam
proszę także o radę, w niedzielę najpewniej otworzę puszkę mojego pilsenera coopersowego i mam dylemat dotyczący naczynia fermentacyjnego. Czy mogę przelać brzeczkę do ogromnego gara i tam pozwolić piwu fermentować czy lepiej jest przelać ją do szklanego balona?
z góry dziękuję wszystkim za pomoc, także za tą jaką już otrzymałam studiując forum
i do zobaczenia na Warsztatach
Znalazłam się na tym forum w celach naukowo-hobbystycznych i chciałabym prosić was o pomoc. Studiuję kulturoznawstwo na wrocławskim uniwerku i dostałam okropne zadanie na zaliczenie jednego przedmiotu, mianowicie napisać pracę badawczą na wybrany temat z dziedziny antropologii kulturowej... Strasznie nie lubię takiej pracy, ale tym razem postanowiłam się zająć czymś co mnie interesuje, czyli piwowarstwem domowym
W styczniu dostałam w łapki książke Pana Fałata po której dostałam kręćka na punkcie piwowarstwa i właśnie kończę teoretyczne przygotowania do zrobienia pierwszego piwa z brew-kita, oprócz tego udaję, że piszę pracę o piwowarach, niestety termin oddania prac jest tuż tuż i potrzebuję waszej pomocy, żeby w końcu coś napisać. Proszę abyście udzielili mi odpowiedzi na kilka poniższych pytań [na priv albo tutaj jak kto woli]
Temat pracy: "Piwowarstwo domowe jako przejaw buntu przeciwko monopolizacji życia"
Ankieta jest skierowana do wszystkich piwoszów nie tylko tych, którzy produkują piwo na własną rękę ;]
pytania:
1. Płeć:
Kobieta
Mężczyzna
2. Wiek:
18 – 25 lat
26 – 35 lat
36 – 45 lat
46 – 55 lat
powyżej 55 lat
3. Miejsce zamieszkania:
Wieś
Miasto poniżej 50 tys. mieszkańców
Miasto od 50 do 200 tys. mieszkańców
Miasto powyżej 200 tys. mieszkańców
4. Wykształcenie
Podstawowe
Zasadnicze zawodowe
Średnie
Policealne
Licencjat
Wyższe
5. Jaki gatunek piwa lubi Pan/ Pani najbardziej?
6. Gdzie najczęściej kupuje Pan/ Pani piwo?
7. Jakiej marki piwo pije Pan/ Pani najczęściej?
Pytanie dla piwowarów domowych:
8. Z jakich produktów korzystasz najczęściej podczas produkcji piwa? [kraj pochodzenia, ewentualnie nazwa firmy]
jeśli macie ochotę napisać jakieś komentarze do samego tematu pracy chętnie się z nimi zapoznam
proszę także o radę, w niedzielę najpewniej otworzę puszkę mojego pilsenera coopersowego i mam dylemat dotyczący naczynia fermentacyjnego. Czy mogę przelać brzeczkę do ogromnego gara i tam pozwolić piwu fermentować czy lepiej jest przelać ją do szklanego balona?
z góry dziękuję wszystkim za pomoc, także za tą jaką już otrzymałam studiując forum
i do zobaczenia na Warsztatach
Comment