witam i pozdrawim

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • czessss
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.05
    • 4

witam i pozdrawim

Stronę browar biz znalazłem już parę lat temu, wtedy miała chyba troszkę inną nazwę ,ale nic to ,to wciąż ta sama ciekawa i fachowa stronka .
    Nie zaglądałem na nią jakiś czas bo w moim życiu zachodziły co rusz jakieś zminy i nie zawsze miałem czas by odwiedzić kopalnie wiedzy piwnej.
    Zmiany zmianami ,ale jedno pozostało stałe i niezmienne ,wciąż pije piwo, może kiedyś więcej eksperymentowałem z markami ,ale cóż ..........
    Skoro wróciłem do tej stronki to przyjdzie czas i na nowe piwne eksperymenta. Czy mam ulubione piwa?, no ciężko mi jest się zdecydować, ale mam pewnych faworytów z browarów niemieckich i belgijskich. erdinger weisbier ,paulaner ...
    Jestem zdania ,że najlepiej smakują polskie piwa z mniejszych i większych browarów regionalnych ,chociaż coraz częściej słyszę lub czytam,że duża większość z tych browarów została zamknięta ,albo sprzedana browarom korporacyjnym.
    Kiedyś bardzo lubiłem Reginę z browaru kormoran ,ale niestety to piwo jest piwem regionalnym i nieosiągalnym w miejscu w którym zamieszkuje.Chwilowo jak większość naszych krajanów jestem na emigracji zarobkowej i tak jak im doskwiera mi brak naszych pysznych regionalnych przysmaków piwnych .Obiecałem sobie że jak wróce do domu to muszę spróbować tak mocno zachwalanego piwa z małego browaru Konstancin ....Konstancin Dawne ,Zdrojowe niepasteryzowane marzenia ...no ale podobno marzenia się spełniają

pozdrawiam czessss
    arthek
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10782

Witam
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czessss Wyświetlenie odpowiedzi
    Jestem zdania ,że najlepiej smakują polskie piwa z mniejszych i większych browarów regionalnych
    święta racja
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• genea
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.02
      • 1515

Miłego eksperymentowania
      Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
      Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
      Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• granat862
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2004.12
        • 945

Wytrwałości zycze
        Twoje zdrowie
        Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• JAQBA
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.08
          • 1352

Spełnienia marzeń - Twoje

Comment

• ximal
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2009.02
            • 65

Spełnienia marzeń i nowych smakowych (piwnych) wrażeń