Witam wszystkich piwowarów. Lubię piwo więc zainwestowałem w zestaw startowy i nastawiłem piwo z brewkita który był w zestawie. W późniejszym czasie mam nadzieję przy waszej pomocy nauczyć się warzyć piwo własne. Pozdrowienia z Warty.
Witam, jestem tu nowy. Do niedawna mogłem u siebie lokalnie kupić (w Sulejówku, mazowieckie) piwa z browaru Cieszyn, w szczególności Double IPA i - moje przeulubione - Mastne. Teraz już nie ma. Pytania:
- czy te piwa są w ogóle jeszcze dostępne?
- jeśli tak to gdzie?
...
Wita was student z Rzeszowa, pochodzący z Dębicy. Ledwo 21 lat, ale moja przygoda z piwem przyspiesza w tempie wykładniczym. Pierwsze krafty i regionalne zacząłem pić już już od roku 2014.
Gustuję w mocno goryczkowych IPA'ch, DIPA'ch, Porterach bałtyckich, i oczywiście RIS'ach. Poza...
Witam,
Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
W związku z tym, że browar działa dalej, tylko pod innym adresem bardzo proszę o jego zmianę w tytule wątku, lub przeniesienie opisu i założenie nowego tematu.
Obecny adres browaru to: Pávovská 3106/19 Jihlava.
...
Świetna miejscówka z kilkunastoma piwami z kranu i dziesiątkami z butelkami. Niestety fotki nie wchodzą, postaram się dorzucić je za kilka dni. Pozdrowienia znad jaśminowej IPY i winogronowego ALE'a.
Comment