Bądź cierpliwy przy szukaniu informacji. Wszystko jest (prawie), co nie znaczy, że łatwo to znaleźć. Ale połowa już za Tobą. Jesteś na właściwym forum. Witaj.
Bądź cierpliwy przy szukaniu informacji. Wszystko jest (prawie), co nie znaczy, że łatwo to znaleźć. Ale połowa już za Tobą. Jesteś na właściwym forum. Witaj.
wlasnie widze ze na wlasciwym
szukam... szukam i pewnie znajde wszystko co mnie interesuje
Pomyślałem, że się przedstawię, jestem z Minnesoty w USA i prowadzę badania nad moimi przodkami, którzy wyemigrowali tu z Niemiec. Podczas badań odkryłem Browar Krech, i chociaż związek jest odległy, to wciąż jest to niesamowite znalezisko dla takiego...
Prušánky to kolejna Czeska pipidówka w której otwarto browar i pomimo, że otwarto go w pensjonacie jest to na prawdę dziwne miejsce. Całość, czyli browar, pensjonat i restauracja nosi dumną nazwę Starý dvůr, a jak się okazuje mieści się on w odnowionym, starym budynku administracyjnym...
Tak czytam kunzego i szukałem tam jakiejś konkretniej informacji na temat różnicy między fermentacją burzliwą (główną), a cichą. Odnoszę wrażenie że nie ma tam zupełnie o tym informacji. Kunze podaje że po fermentacji głównej piwo kierowane jest od razu na leżakowanie.
Czy...
Chciałem poinformować, że właśnie wyszła moja najnowsza książka „Historia gliwickich browarów działających w XIX i XX wieku”. Jest to moja własna, niezależna inicjatywa i projekt (również finansowy). Tak więc dostępna jest tylko i wyłącznie u mnie (odbiór...
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Comment