Ola Amigos de cerveza

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Robeert
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.08
    • 3

Ola Amigos de cerveza

Witam wszystkich. Jestem piwoszem amatorem od wielu lat ale ostatnio dzięki jednemu znajomemu poznałem naprawde dobre piwa i mój smak troszkę sie zmienił. Denerwuje mnie ogólnopolska komercha - tyskie, żywiec itp. Strasznie się w ostatnich latach popsuły piwa w polsce dlatego zaczełem szukać mniejszych browarów, które wkladaja troche serca w piwo a nie reklame. Chciałbym również sam zacząc warzyć browara i licze na pomoc ze strony innych forumowiczoów browar.biz
    pozdrawiam i jestem również do dyspozycji
    Kto nie ma brzucha ten słabo .....
  • granat862
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.12
    • 945

Powitać.
    Twoje zdrowie
    Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3491

I Wrocław wita. Jak dobrze poczytasz to dasz radę bez problemu smakowite piwo uwarzyć.
      Twoje

Ps. Moja wyszukiwarka podkreśliła w Twoim poście 11 słów na czerwono!!!!!!
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Related Topics

Collapse

• karolina2000
        Jak zacząć?
        karolina2000
        Jak zacząć? Jaki koszt "startowego zestawu" do browarnictwa amatorskiego? Jestem bardzo początkująca :-(...
        2022-04-01, 17:39
      • darekd
        Font Salem, Cerveza Clásica Spar
        darekd
        Font Salem to producent należący do grupy Damm.
        Marketowe piwo dla Spara (Piotr i Paweł) w puszce 0,33 l. w cenie bodaj 0,99 PLN.

4,5% alk. W składzie karmel amoniakalny (E150c) jako barwnik, alginian glikolu propylenowego (E405) jako stabilizator oraz kukurydza.

...
        2021-01-31, 00:22
      • becik
        Damm, Cerveza de Navidad 2019
        becik
        alk 6,5%, ekstr. 14,5%
        Piwo Marcowe

kolor - zlocisty
        piana - biała, drobna, opada powoli
        zapach - głównie słodowy, dość intenswyny
        smak - lekkie jednocześnie pełne, fajna goryczka, stonowana lekko owocowo-słodowym smakiem z czego posmak słodu dominujący,...
        2020-07-22, 19:33
      • Orerendri
        Jak zacząć z brewkitami?
        Orerendri
        Znajomy z pracy podarował mi ostatnio butelkę samowyrobnego piwa z brewkitu. Pierwszy raz miałem z takowym do czynienia, bo wstyd się przyznać - do tej pory piłem mniej lub bardziej markowe koncerniaki. Nawet nigdy nie próbowałem piw rzemieślniczych, bo u nas trudno dostać coś, co nie pochodzi...
        2020-04-16, 09:02
      • pebejot
        Kolumbia, Medellín, Calle 16 43f-66, 20 Mission Cerveza
        pebejot
        Niezwykły browar restauracyjny założony w 2017 roku.
        Obiekt powstał w dawnej wielkiej hali magazynowej w niezbyt atrakcyjnej dzielnicy miasta, u podnóża ponurego osiedla mieszkaniowego, składającego się z wysokich kwadratowych punktowców.
        Niecały kilometr od browaru znajduje...
        2020-03-06, 12:49
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...