pierwszy krok

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tygrys713
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.10
    • 3

pierwszy krok

Witam Wszystkich Piwoszy. Chwilowo mieszkam w UK lubię piwo Kaper Królewski sam nigdy nie robiłem piwa, ale to się na pewno zmieni. proszę o jakieś receptury, najlepiej z nazwami angielskimi. A osoby mieszkające w uk (okolice Derby) o adresy specjalistycznych sklepów z artykułami piwowarskimi. Jaki osprzęt muszę posiadać, co to jest słód,co to jest brzęczka, itp.

pozdrawiam

mój adres: tygrys713@o2.pl
  • Seta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.10
    • 6964

Witaj - odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania są tu! Pozdro

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10769

Witaj
      krok w dobrą stronę , ale mógł byś chociaż poczytać o podstawach piwowarstwa
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

pierwszy krok nad przepaścią
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• tygrys713
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2009.10
          • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          Witaj
          krok w dobrą stronę , ale mógł byś chociaż poczytać o podstawach piwowarstwa
          Witam.
          Temat warzenia piwa, znalazłem przypadkowo i bardzo mnie zainteresował. Natychmiast się zarejestrowałem i zadałem kilka pytań, bez czytania na ten temat. Teraz juz mam wiedzę teoretyczną i zamierzam sprawdzić ją w praktyce.
          Dzięki za zainteresowanie

Comment

• Seta
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.10
            • 6964

Szczerze to po weekendzie to nie masz żadnej wiedzy. Proponuję, żebyś się nie obrażał tylko zaczął od artykułów. Potem gdy pojawią ci się dodatkowe pytania użył wyszukiwarki, jeszcze raz szybka lektura artykułów i możesz pytać...
            Twoje !
            Last edited by Seta; 2009-10-19, 07:53.

Comment

• pirackamuza
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.12
              • 1908

Hi there!
              Toruń przeprasza za Radio Maryja
              www.bobofruty.pl

Comment

• IrGrabi
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.10
                • 8

Trzeba pić żeby żyć! Cześć!

Comment

• tygrys713
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.10
                  • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
                  Szczerze to po weekendzie to nie masz żadnej wiedzy. Proponuję, żebyś się nie obrażał tylko zaczął od artykułów. Potem gdy pojawią ci się dodatkowe pytania użył wyszukiwarki, jeszcze raz szybka lektura artykułów i możesz pytać...
                  Twoje !
                  Witam. Przeczytałem prawie wszystkie artykuły z dzialu "piwowarstwo domowe" i napewno dużo wiem (dużo wiem o piłce nożnej, ale grać nie potrafię). Wiedza moja jest tylko teoretyczna, bez praktyki, myślę że uważył bym piwo, myślę że byłoby dobre. Ciągle jednak mam wiele pytań, jak regulować zawartość alkoholu w piwie, (dodając cukru, lub słodu to wiem) interesują mnie konkrety, ile dodać cukru, aby piwo miało np: 5%, 6% itp. Co daje smak(czy dodając więcej słodu, otrzymam lepszy smak).Chciałbym, aby moje pierwsze piwo było dobre, żeby zachęciło mnie do jego robienia.
                  Pozdrawiam i proszę o pomoc, napewno kiedyś dojdę do wprawy.

Comment

• Seta
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.10
                    • 6964

Myślę, że z takimi pytaniami to musisz jeszcze doczytać. Jakie piwo lubisz? Najlepiej na start wybierz sobie coś z Coopersa np. tu, . Powinieneś być bardzo zadowolony z wyników.
                    Pytaj w dziale Kołyska.
                    Last edited by Seta; 2009-11-18, 08:26.

Comment

Przetwarzanie...
                    X