Witam

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • madziulka86
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.10
    • 4

Witam

Zalogowałam się na waszej stronce dość niedawno i nie potrafię sie tu jeszcze odnaleźć. Nazywam się Magda mam 23 lata i pochodzę z okolic Łodzi. Jestem na 5-tym roku Biotechnologii na PŁ. Na waszą stronkę trafiłam całkowicie przypadkiem, gdy szukałam informacji na temat słodu, gdyż z tym tematem związana jest moja praca magisterska ( Przydatność owsa jako surowca do słodowania). Postanowiłam się zalogować, gdyż w ten sposób dowiem sie wielu rzeczy, poznam ciekawych ludzi i może uda mi się znaleźć ludzi którzy pomogą mi przy pisaniu pracy (propozycja książek stron itp) Jeszcze raz witam wszystkich i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

przyjmujemy
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• madziulka86
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.10
      • 4

A dziękuję bardzo..

Comment

• grzech
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.04
        • 4592

A proszę bardzo.

Powodzenia w pracy nad pracą.

Comment

• Piecia
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2002.02
          • 3312

Propozycji książek raczej tu nie znajdziesz, ale o praktycznym wykorzystaniu słodów jak najbardziej

serdecznie witamy!
          Koniec i bomba,
          Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• madziulka86
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.10
            • 4

NO to może być wiedza praktyczna... Z jęczmieniem byłoby łatwiej ale im sie owsa zachciało

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23928

Owies i do tego zesłodowany w razie czego dostępny
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• madziulka86
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2009.10
                • 4

Z tego co mi wiadomo w grudniu dostanę różne odmiany owsa i mam przeprowadzać anaizy takie jak do jęczmienia typu wyrównanie ocena zewn waga 1000 ziaren badanie skł chem a potem już badanie zesłodowanego owsa. Wszystko mam porównywać z jeczmieniem. A i jeszcze mam udowodnić że ludzie sie mylą uważając ze piwo z owsa nie może być spożywane przez ludzi z alergia na gluten...

Comment

• granat862
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2004.12
                  • 945

Powitać koleżankę.
                  Twoje zdrowie

Ps. Prośba o uzupełnienie profilu, może trafi się ktoś z twojej okolicy.
                  Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

• krasnal45
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2008.02
                    • 423

Witamy serdecznie, wiedzy znajdziesz tu sporo, ale raczej bardziej od strony praktycznej, myślę również że większość z nas poczyta o Twoich doświadczeniach i spostrzeżeniach na temat słodu owsianego...... ciekawy temat pracy.....

Comment

• jacer
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madziulka86 Wyświetlenie odpowiedzi
                      A i jeszcze mam udowodnić że ludzie sie mylą uważając ze piwo z owsa nie może być spożywane przez ludzi z alergia na gluten...
                      A wątek o piwie bezglutenowym koleżanka przeczytała już? Kolega wogosz takowe piwo już robił.
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                      No Hops, no Glory :)

Comment

Przetwarzanie...
                      X