Zalogowałam się na waszej stronce dość niedawno i nie potrafię sie tu jeszcze odnaleźć. Nazywam się Magda mam 23 lata i pochodzę z okolic Łodzi. Jestem na 5-tym roku Biotechnologii na PŁ. Na waszą stronkę trafiłam całkowicie przypadkiem, gdy szukałam informacji na temat słodu, gdyż z tym tematem związana jest moja praca magisterska ( Przydatność owsa jako surowca do słodowania). Postanowiłam się zalogować, gdyż w ten sposób dowiem sie wielu rzeczy, poznam ciekawych ludzi i może uda mi się znaleźć ludzi którzy pomogą mi przy pisaniu pracy (propozycja książek stron itp) Jeszcze raz witam wszystkich i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swego grona
Witam
Collapse
X
-
Owies i do tego zesłodowany w razie czego dostępny- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z tego co mi wiadomo w grudniu dostanę różne odmiany owsa i mam przeprowadzać anaizy takie jak do jęczmienia typu wyrównanie ocena zewn waga 1000 ziaren badanie skł chem a potem już badanie zesłodowanego owsa. Wszystko mam porównywać z jeczmieniem. A i jeszcze mam udowodnić że ludzie sie mylą uważając ze piwo z owsa nie może być spożywane przez ludzi z alergia na gluten...
Comment
-
-
Witamy serdecznie, wiedzy znajdziesz tu sporo, ale raczej bardziej od strony praktycznej, myślę również że większość z nas poczyta o Twoich doświadczeniach i spostrzeżeniach na temat słodu owsianego...... ciekawy temat pracy.....
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika madziulka86 Wyświetlenie odpowiedziA i jeszcze mam udowodnić że ludzie sie mylą uważając ze piwo z owsa nie może być spożywane przez ludzi z alergia na gluten...Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
Comment