Witam Serdecznie !

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abqs
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.12
    • 3

Witam Serdecznie !

Witam wszystkich i na dobry początek chciałem powiedzieć że bardzo się cieszę że jest tylu pozytywnie zakręconych fanów piwa , myślałem że jestem nieliczną osobą w tym temacie ;] Moje hobby związane z birofilistyką to przede wszystkim kapsle , zbieram kapsle z wypitych przez siebie piw za czym oczywiście idzie degustacja tego piwa ;] moje zbiory liczą około 400 kapsli , każdy inny ;] Teraz troszkę o sobie , mieszkam na Śląsku , lat mam 22 i zajmuję się przede wszystkim sztukami walki ( można pomyśleć że piwo koliduje , to racja , ale aktualnie pije tylko 1 w tygodniu , oczywiście takie jakiego kapsla nie mam ;] ) No to na razie tyle , Pozdrawiam !

Jakub

Related Topics

Collapse

• apze
    Sprzedam adres / domenę birofilistyka.pl
    apze
    Cześć, posiadam ten adres od lat i chciałbym go sprzedać. Doskonały na stworzenie swojej strony online nawiązującej do zainteresowań. Na pewno ułatwi kontakt z innymi kolekcjonerami.

Warto pamiętać, że w dowolnym momencie można ją odsprzedać w cenie zakupu innej osobie i...
    2023-08-02, 12:02
  • Grbuy
    Piwo z ekstraktów słodowych. Podstawy
    Grbuy
    Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
    2023-11-30, 20:57
  • darekd
    Podgórz, Onkel Bockdan
    darekd
    Tym piwem rozpoczynam nowy sezon dubeltowych koźlaków

A jest to Rauchdoppelbock czyli wędzony dubeltowiec o zaw. 7,5% alk.
    Bez pasteryzacji i filtracji.

Aromat - dominują tony wędzenia, pod tym inne słodowe niuanse, przede wszystkim karmelowe
    Piana - niewysoka,...
    2023-11-25, 00:33
  • darekd
    Orca Brau, Bio Bock
    darekd
    "klassisch – modern – experimentell"

to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).

https://orcabrau.de/

Bez filtracji, bez pasteryzacji

Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...
    2025-02-09, 01:31
  • darekd
    Celestial Beerworks, Jerzy
    darekd
    Browar z Dallas w Teksasie.

Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

5% alk.
    Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
    2025-02-05, 02:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...