Witam wszystkich :-) Stawiam pierwsze kroki z brewkitami, dzisiaj wciąż fermentuje mój trzeci nastaw. Czytam sobie to forum od kilku dni i cieszę się, że mogę korzystać z Waszych doświadczeń. Pozdrawiam z Irlandii
Céad Míle Fáilte
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...1 Photo
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Znajomy z pracy podarował mi ostatnio butelkę samowyrobnego piwa z brewkitu. Pierwszy raz miałem z takowym do czynienia, bo wstyd się przyznać - do tej pory piłem mniej lub bardziej markowe koncerniaki. Nawet nigdy nie próbowałem piw rzemieślniczych, bo u nas trudno dostać coś, co nie pochodzi...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Odbywające się od 2013 roku Poznańskie Targi Piwne to wyjątkowe wydarzenie. Radosna celebracja jednego z najstarszych trunków na świecie przeplata się z profesjonalnym charakterem imprezy targowej. To doskonała okazja by poznać kulturę, historię, a także współczesny świat rzemieślniczego...Start2024-11-15Koniec2024-11-16AdresGłogowska 14, 60-734 Poznań, Międzynarodowe Targi Poznańskie
-
Channel: Festiwale piwne
2024-09-22, 09:22 -
-
Kolejne piwo z tajemniczego, nieznanego browaru. (wg pogłosek to Wielka Sowa w Bielawie)
Właściciel marki ma biuro w Żywcu.
Ekstrakt 13.8*, alko 6.3%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - opalizujący,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-07-17, 13:09 -
-
Pełna nazwa lokalu to Leprechaun Pub Restaurante Cafeteria. To ważne, bo jest też klubodyskoteka Leprechaun
.
Nie mam pewności, czy to jest dobry adres - w każdym razie lokal mieści się na głównej ulicy imprezowej, dwa kroki od bazyliki - sanktuarium.
Spory lokal dość ciekawie...-
Channel: Ameryka Południowa
2023-02-05, 19:38 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment