Witam i pozdrawiam forumowiczów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawelh
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.01
    • 3

Witam i pozdrawiam forumowiczów

Mam na imię Paweł i piwo jest ze mną od wielu lat ... zawsze się zastanawiałem skąd ten "pociąg" do piwa ... skoro mój ojciec za tym alkoholem nigdy nie przepadał. Przy okazji porzadkowania dokumentów rodzinnych okazało się, że w rodzinie występowały tradycje browarnicze ... Henryk Handke, jeśli wierzyć znalezionym zapiskom (a niestety niewiel tego pozostało) był związany z browrami w Chrcynnie, Pułtusku, Mławie i Ciechomicach. Znalazłem już sporo bardzo cennych informacji na tym forum i nie ukrywam, że bardzo liczę na znalezienie wiekszej ilości szczegółów.

Do usłyszenia !!!
  • skitof
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2007.11
    • 2485

Witaj, na forum na pewno znajdziesz dużo cennych informacji. Ale liczymy, że i Ty się z nami podzielisz swoimi.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Czechy, Jíloviště, Všenorská 45, Pivovar Ettore
      heckler
      Mała wioska Jíloviště leży w dzielnicy Praga-zachód. To tu w hotelu Palace Cinema wybudowanym w latach 20-tych XX wieku w zeszłym roku został otwarty mały browar Ettore.
      Osobiście pod hotel dotarłem po dosyć wyczerpującej wycieczce rowerowej od strony dzielnicy Pragi-Zbraslav. Stamtąd...
      2018-09-06, 08:09
    • pawelh
      Browar(y) w Mławie
      pawelh
      Poszukuję informacji nt. browru w Mławie. Interesuje mnie okres 1900-1930. Jakiekolwiek informacje jak np. adres, właściciele, marki piwa. Jeśli ktoś może podpowiedzieć jakieś namiary na literaturę lub inne żródła to będę bardzo wdzięczny.
      2010-01-24, 15:37
    • oskar_h
      Witam wszystkich!
      oskar_h
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów i miłośników piwa. Właśnie rozpoczynam swoją przygodę z warzeniem piwa w domu i liczę na to że na tym forum znajdę wiele cennych, pomocnych informacji!
      2017-09-26, 15:47
    • CarlBerg
      Wrocław / sprzęt - aktualne info
      CarlBerg
      Witam serdecznie

Po przeczytaniu postów na temat dostępności sprzętu we Wrocławiu postanowiłem ( w związku z "sezonem jesiennym" ) uaktualnić dane oraz odwiedzić opisane poniżej miejsca i zakupić duży komplet do warzenia piwka. Mam też nadzieję, że te informacje...
      2003-09-05, 20:08
    • Gehern77
      Poznań, Ratajczaka 18 (Pasaż Apollo), Ekowiarnia
      Gehern77
      Powstał niedawno taki specyficzny lokal, który w ofercie swojej ma wpisane 'ekologiczne piwo' oraz 'bogactwo win z ekologicznych winogron'.
      Nie miałem jeszcze okazji zajrzeć do tego przybytku, temat znam z dziwacznych reklam w tramwajach MPK i ze strony lokalu, na której brak jednak cennika...
      2009-04-27, 20:43
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...