Poznaniak z dziada pradziada. Zwolennik piw irlandzkich i japońskich. Wasze zdrowie Panowie i Panie!
Witam wszystkich
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika henius Wyświetlenie odpowiedzi(...) w polsce dostepnych jest doslownie kilka gatunkow piw japonskich z tego chyba 2 robi sie w europie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AbernackaDlatego nie można o nich pisać, że są Japońskie
Comment
-
-
Biorąc taką logikę a nie inną można odnieść wrażenie, że piwa te, co prawda są produkowane po za Japonią, ale woda, słód/ryż?, chmiel, drożdże są importowane z Japonii? Czyż nie? Bo jeżeli mowa o samochodach to w Tychach faktycznie jest montownia samochodów, ale części do tych aut zostały dostarczone przez firmę matkę!Last edited by abernacka; 2010-01-27, 11:53.
Comment
-
-
Ciekawy temat się rozwija, ale wątek zupełnie nieodpowiedni.
Nie wiem jak klasyfikować takie piwo lub samochody, ale wiem na pewno że prawie cały chmiel i większość słodu Japończycy importują z Europy (Czechy, Francja, Niemcy) a woda jest bez znaczenia, bo przechodzi przez stacje korekty (prawie nikt z koncernów nie używa wody z naturalnych źródeł). Co do samochodów - wiele podzespołów jest produkowanych w krajach gdzie znajdują się montownie, aby ich nie wozić zbyt daleko (koszty). W skrajnych przypadkach może okazać się że w niektórych krajach robi się wyroby w których nie ma żadnych podzespołów pochodzących z kraju gdzie znajduje się historyczna/prawna siedziba firmy. Ot takie czasy.
Comment
-
-
Całe szczeście, że nie pijam piw licencyjnych a i samochód mam z fabryki skąd pochodzi firma.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBo jeżeli mowa o samochodach to w Tychach faktycznie jest montownia samochodów, ale części do tych aut zostały dostarczone przez firmę matkę!
hmmm, tylko, że ja znam goscia, który produkuje podzespoły w Polsce. A o innych fabrykach też słyszałem np. Wabco.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzihmmm, tylko, że ja znam goscia, który produkuje podzespoły w Polsce. A o innych fabrykach też słyszałem np. Wabco.
Comment
-
Comment