Bry

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • xaban
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.02
    • 14

Bry

Automatyczny mail od forum, podpisany przez Arta zaproponował mi, żebym się przedstawił, więc to czynię.

Mieszkam w Warszawie na Gocławiu i właśnie przeczytałem dużo dobrego o sklepie Stamal (nieopodal), którego nie omieszkam wkrótce odwiedzić.

Mój ulubiony gatunek to Ale - kupowany najczęściej w Almie.
    Na co dzień - po pracy, do obiadu - Żubr (no cóż).

Przeszukiwałem trochę forum, ale może ktoś życzliwy mógłby mnie naprowadzić:
    - Gdzie on-line (ew. fizycznie w Warszawie) można kupować piwo z browarów rzemieślniczych? O ile w ogóle można - tzn. nie produkują tylko dla pubów.
    - Czy Piwowarzy Domowi produkują swój drogocenny napitek tylko i wyłącznie na własny pożytek, czy czasem powstają jakieś partie na sprzedaż? Jeżeli tak, to wraca pytanie wyżej.

To mój pierwszy post, ale nie ma co czekać, więc pozwolę sobie - zupełnie bez uzasadnienia - sieknąć znakomitą emotikonkę: (hehe)

Pozdrawiam Wszystkich,

Konrad
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika xaban Wyświetlenie odpowiedzi
    - Czy Piwowarzy Domowi produkują swój drogocenny napitek tylko i wyłącznie na własny pożytek, czy czasem powstają jakieś partie na sprzedaż?
    Witaj , niestety tylko i wyłącznie ale może kiedyś ?
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika xaban Wyświetlenie odpowiedzi
      - Gdzie on-line (ew. fizycznie w Warszawie) można kupować piwo z browarów rzemieślniczych? O ile w ogóle można - tzn. nie produkują tylko dla pubów.
      Sklep Rodzinka-Bis na Mokotowie miewa butelkowane piwa z niektórych browarów restauracyjnych.

Witaj i baw się tu dobrze

Comment

• tfur
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2006.05
        • 1311

z gocławia warto się też kopnąć do piwosza na płowiecką, szczególnie jeśliś zmotoryzowany. inna sprawa, że póki przejechanie skrzyżowania grochowskiej/ostrobramskiej/płowieckiej/marsa przypomina przejście między scyllą a charybdą, póty wyprawy w to miejsce sam ograniczam. ale czy tam jest jakiś ale?
        veni, emi, bibi

Comment

Przetwarzanie...
        X