Witam serdecznie wszystkie Koleżanki i Kolegów. Trafiłem tu troszkę przypadkiem.Jestem zaskoczony istnieniem takiego forum.Na początku chciałbym czytać i czytać, a może dojrzeję do tego aby spróbować uwarzyć kiedyś swoje piwo. Jestem pewien,że Wasza wiedza i doświadczenie bardzo mi w tym pomogą.
Witam
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
1. Składniki:- pilzeński Litovel 4,25 kg;
- monachijski Litovel 0,9 kg;
- karmel jasny 0,5 kg
- caraaroma 0,35;
- chmiel Marynka granulat 40 g;
- chmiel Lubelski granulat 25 g;
- miód gryczany, naturalny 1,3kg.
-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
Piwo dla słodziaków Piña Colada IPA
Zawartość alko 7.0%
Piana - na dłużej cienka, pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony blady żółto jasno pomarańczowy
Aromat - słodko... kokos i cytrusy.
Smak - słodkawe...-
Channel: Anglia
-
-
Kolejny browar rzemieślniczy w Ivano- Frankivsku. O ile trafienie do innych nie było łatwe, to ten już całkowicie jest zakonspirowany. Dawne zakłady na pierwszy wygląd puste ukrywają w swoich trzewiach kilka firm, które nie bardzo chcą się pochwalić swoim istnieniem na jakichkolwiek reklamach...3 Photos
-
Channel: Ukraina
-
-
Witam,
liczę na Waszą pomoc, gdyż mam pewien problem z identyfikacją kapsli San Miguel (dokładniej producenta, czyli firmę, oraz kraj pochodzenia). Szukam na różnych stronkach z kapslami informacje dotyczące kapsli San Miguel i różne strony podają inne informacje, przez co nie mam...-
Channel: Identyfikacja
-
-
W czasie ferii będę mógł na jeden dzień wyskoczyć do Czech. Z Ustronia. Z reguły koncentrowałem się na Cieszynie. W zeszłym roku zrobiłem wycieczkę pieszą przez Czantorię do Nydka, potem już komunikacją do Trzyńca i znowu Cieszyn.
Tym razem chciałbym odwiedzić Karvinę lub...-
Channel: Piwo - Gdzie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment