Jestem fanem ciężkiej muzyki i jak na takiego fana przystało lubię piwo. Należę do tych wybrednych piwoszy, gdyż nie mam w zwyczaju pić napojów piwopodobnych. Moje ulubione browary to Ciechan, Amber i Koreb. Lubię też skoczyć do Bierhalle i wypić tam Koźlaka lub Weizena. Jestem fanem Guinnessa. Z kumplem (TomX-em) zamierzam uwarzyć piwo, miejmy nadzieję, że nie eksplodują na butelki.
Witam wszystkich
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...-
Channel: Śląskie
-
-
-
Takie browarki to lubię, cisza spokój, a wokół browaru same pola. Ptaszki śpiewają, gdzieś w oddali kombajn kosi zboże, a my w tak pięknych okolicznościach przyrody sączymy smaczne piweczka, no życie jest piękne
.
Miejscem założenia rodzinnego browaru jest...-
Channel: Czechy
-
-
W okresie międzywojennym działający już w kilku innych miejscach w Brnie znany cukiernik Emanuel Toman zakupił dom w centrum miasta na ulicy Svobody. Jako znany koneser słodkości właśnie w tym miejscu otworzył cukiernię, którą odwiedziło wielu znanych w Czechach ludzi. W śród nich byli...
-
Channel: Czechy
-
-
Koledzy już dawno napomykali o tym browarze, ale dość chaotycznie w różnych miejscach
.
Na wyspie Uznam, w zasadzie w środku niczego, mieści się browar, restauracja i palarnia kawy.
Nie podaję szczegółów dojazdu, bo w dobie wszechobecnej nawigacji wydaje się to bez sensu....-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.