Hej !

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rautha
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2010.03
    • 2

Hej !

Witam Was Trafiłem tu nieco przez przypadek, a głównym powodem była chęć porównania swoich wrażeń dotyczących spożytych piw ze zdaniem osób żywo zainteresowanych tą dziedziną wiedzy. Co do moich zainteresowań - w mojej "filozofii" spożywania piwa, nawet tej towarzyszącej dość spontanicznym okazjom, nastąpiła jakiś czas temu istotna zmiana. Nasze "popularne piwa" (czyt. piwa produkowane masowo, które pozbawia się charakteru a ich smak uśrednia względem oczekiwań PRZECIĘTNEGO konsumenta w imię zdobycia kolejnych ułamków % rynku) przestały smakować jak dawniej, czemu przypisuję wpływ wykonanej na mojej osobie "edukacji piwnej". Edukacja owa polegała na wymianie poglądów na temat piwa z kolegą z pracy, rodowitym Belgiem.
    Efekt? Moim ulubionym piwem stał się DUVEL, kolega zaś po 6 miesiącach twierdzenia, że nasze piwo nie nadaje sie do niczego, rozsmakował się w czarnym Specjalu, którego przedkłada nad Heinekena i inne zagraniczne brandy dostępne w polskich pubach.
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

Mam wrażenie, że na wymianie poglądów z Belgiem zyskałeś więcej niż on .
    Witaj na Forum .

Comment

• genea
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.02
      • 1515

Witam kolejnego NIEPRZECIĘTNEGO konsumenta złocistego napoju
      Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
      Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
      Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

• macas
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2008.02
        • 682

Witaj i pozdrów kolegę od
        Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
        Beniamin Franklin

Comment

• granat862
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2004.12
          • 945

To nie przypadek to przeznaczenie.
          Twoje zdrowie
          Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
            Belgia, Gent, Vrijdagmarkt 50, Dulle Griet
            dadek
            Piwiarnia na największym placu w Gent szczycąca się ofertą 500 piw. Oczywiście nie lanych (bo tych jest 10) ale butelkowych. Szczycą się również otwarciem podwojów już w 1978 roku, jednak tradycją nawiązują do wcześniejszych wieków gdy to na piwo wpadali wozacy dostarczający produkty...
            2024-10-03, 20:34
          • bastion
            Ukraina, Kijów, Krasnova 27, John Barleycorn ( Winetime) [ Bez wyszynku]
            bastion
            Kolejne z tajemniczych piwnych miejsc na mapie Kijowa.
            Winetime to firma zajmująca się dystrybucją napojów alkoholowych i nie tylko. Nazwa sugerowała by, że głównym punktem programu jest u nich wino. Jednak to nie jest tak do końca.
            W 2019 roku postanowili urozmaicić ofertę o...
            2023-12-28, 20:28
          • Pancernik
            Zakopane, Na Gubałówkę 7, Browar Gwarno
            Pancernik
            Ech, żaden z browar-bizowych ceprów jeszcze nie założył nowego wątku...?
            Jadąc na początku września w słowackie Tatry specjalnie zmusiłem się do wjechania do Zakopanego, żeby obejrzeć ten przybytek.
            Browar restauracyjny mieści się w jednym z kluczowych punktów narodowego...
            2023-09-27, 09:09
          • e-prezes
            HB Traditional Brewery, Transylvania Doppelbock Amber Delight
            e-prezes
            Duży, komercyjny browar z Rumunii, wcześniej nazywający się Fabrica de bere Satu Mare, produkujący piwa dolnej fermentacji. Kupiony przez spożywczą firmę Sam Mills Group, która oferuje produkty m.in. na rumuńskim rynku. Od 2016 roku wznowiona produkcja w browarze po zamknięciu w 2014 roku....
            2023-01-22, 14:28
          • bastion
            Ukraina, Ivano - Frankivsk, Wowczyniecka 196, Good Brewery.
            bastion
            Można powiedzieć że dawny Stanisławów jest potęgą piwną w tej części Ukrainy.
            Mikrusów do wyboru do koloru. Duże i małe. W ciągu kilkudniowej wizyty tam, miałem możliwość zobaczenia większości z nich.

Pierwszym i chyba najciekawszym był Good Brewery.
            Położony...
            2022-10-28, 20:21
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...