Witam Was Trafiłem tu nieco przez przypadek, a głównym powodem była chęć porównania swoich wrażeń dotyczących spożytych piw ze zdaniem osób żywo zainteresowanych tą dziedziną wiedzy. Co do moich zainteresowań - w mojej "filozofii" spożywania piwa, nawet tej towarzyszącej dość spontanicznym okazjom, nastąpiła jakiś czas temu istotna zmiana. Nasze "popularne piwa" (czyt. piwa produkowane masowo, które pozbawia się charakteru a ich smak uśrednia względem oczekiwań PRZECIĘTNEGO konsumenta w imię zdobycia kolejnych ułamków % rynku) przestały smakować jak dawniej, czemu przypisuję wpływ wykonanej na mojej osobie "edukacji piwnej". Edukacja owa polegała na wymianie poglądów na temat piwa z kolegą z pracy, rodowitym Belgiem.
Efekt? Moim ulubionym piwem stał się DUVEL, kolega zaś po 6 miesiącach twierdzenia, że nasze piwo nie nadaje sie do niczego, rozsmakował się w czarnym Specjalu, którego przedkłada nad Heinekena i inne zagraniczne brandy dostępne w polskich pubach.
Efekt? Moim ulubionym piwem stał się DUVEL, kolega zaś po 6 miesiącach twierdzenia, że nasze piwo nie nadaje sie do niczego, rozsmakował się w czarnym Specjalu, którego przedkłada nad Heinekena i inne zagraniczne brandy dostępne w polskich pubach.
Comment