Witam wszystkich smakoszów złocistego napoju, na imię mam Marceli, mieszkam na śląsku w okolicach Tarnowskich Gór , już od kilkunastu lat dla własnych potrzeb i przyjemności robię winko ,teraz postanowiłem spróbować piwa ,co prawda doświadczeń w warzeniu piwa nie mam ale mam nadzieje że z waszą pomocą coś uda mi się zdziałać.Może jakiś zaawansowany smakosz zasugeruje od jakiego piwa najlepiej zacząć przygodę gorzelnianą.
powitanie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marceli5555 Wyświetlenie odpowiedziWitam wszystkich smakoszów złocistego napoju, na imię mam Marceli, mieszkam na śląsku w okolicach Tarnowskich Gór , już od kilkunastu lat dla własnych potrzeb i przyjemności robię winko ,teraz postanowiłem spróbować piwa ,co prawda doświadczeń w warzeniu piwa nie mam ale mam nadzieje że z waszą pomocą coś uda mi się zdziałać.Może jakiś zaawansowany smakosz zasugeruje od jakiego piwa najlepiej zacząć przygodę gorzelnianą.Mniej książków więcej piwa
-
-
Witam, generalnie to każdy kit to tyle samo pracy. Napisz lepiej, jakie piwo Ci odpowiada, jaki gatunek lubisz?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Hmm, co by Ci tu poradzić - jakiś Coopers Lager, Pilsener lub European Lager czy też WES jasny, aczkolwiek nie wiem czy do końca spełnią Twe oczekiwania.
Próbuj chłopie różnych piw i odnajdź to właściwe - niedaleko stosunkowo masz do tego dobrze zaopatrzonego sklepu - może wśród Tych piw będzie takie, które Ci posmakuje wybitnie i będziesz chciał uwarzyć coś w tym stylu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marceli5555 Wyświetlenie odpowiedziW zasadzie nie mam jakiegoś jednego ulubionego gatunku ,najczęściej pije Tyskie ,Lech
Comment
-
Comment