powitanie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marceli5555
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.03
    • 3

powitanie

Witam wszystkich smakoszów złocistego napoju, na imię mam Marceli, mieszkam na śląsku w okolicach Tarnowskich Gór , już od kilkunastu lat dla własnych potrzeb i przyjemności robię winko ,teraz postanowiłem spróbować piwa ,co prawda doświadczeń w warzeniu piwa nie mam ale mam nadzieje że z waszą pomocą coś uda mi się zdziałać.Może jakiś zaawansowany smakosz zasugeruje od jakiego piwa najlepiej zacząć przygodę gorzelnianą.
  • anteks
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2003.08
    • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marceli5555 Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam wszystkich smakoszów złocistego napoju, na imię mam Marceli, mieszkam na śląsku w okolicach Tarnowskich Gór , już od kilkunastu lat dla własnych potrzeb i przyjemności robię winko ,teraz postanowiłem spróbować piwa ,co prawda doświadczeń w warzeniu piwa nie mam ale mam nadzieje że z waszą pomocą coś uda mi się zdziałać.Może jakiś zaawansowany smakosz zasugeruje od jakiego piwa najlepiej zacząć przygodę gorzelnianą.
    Witam , najprościej na początek przygodę piwowarską zaczynać z kita lub ekstraktu
    Mniej książków więcej piwa

Comment

• marceli5555
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.03
      • 3

No dobrze ale który kit na początek ,chodzi o to aby był łatwy w wykonaniu

Comment

• Maggyk
        Szara Adminiscjencja
        🍼
        • 2004.05
        • 5617

Witam, generalnie to każdy kit to tyle samo pracy. Napisz lepiej, jakie piwo Ci odpowiada, jaki gatunek lubisz?
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• marceli5555
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.03
          • 3

W zasadzie nie mam jakiegoś jednego ulubionego gatunku ,najczęściej pije Tyskie ,Lech

Comment

• Maggyk
            Szara Adminiscjencja
            🍼
            • 2004.05
            • 5617

Hmm, co by Ci tu poradzić - jakiś Coopers Lager, Pilsener lub European Lager czy też WES jasny, aczkolwiek nie wiem czy do końca spełnią Twe oczekiwania.

Próbuj chłopie różnych piw i odnajdź to właściwe - niedaleko stosunkowo masz do tego dobrze zaopatrzonego sklepu - może wśród Tych piw będzie takie, które Ci posmakuje wybitnie i będziesz chciał uwarzyć coś w tym stylu.
            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
            Piwo domowe -
            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marceli5555 Wyświetlenie odpowiedzi
              W zasadzie nie mam jakiegoś jednego ulubionego gatunku ,najczęściej pije Tyskie ,Lech
              Ja jeszcze dodam, że jak spróbujesz tych fajnych piw z tego poleconego sklepu to już na powyższe przez Ciebie wymienione raczej więcej nie spojrzysz A już o domowym nie wspomnę - zawsze będzie lepsze niż owe napitki
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
              X