doberek ;]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tomkowski
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.03
    • 6

doberek ;]

Taaaak ..

Witam serdecznie wszystkich. Ogrom piwnej wiedzy tu zgromadzonej przytłacza.
    Czytam, czytam, czytam ... i dalej jestem w ... lesie
    Przede mną ten "pierwszy raz" - trzydziecha na karku, ale lepiej późno niż wcale:P
    Podstawowy sprzęt nabyłem drogą kupna w zestawie. Teraz tylko wybór pierwszego gotowca i do dzieła.
    Jeszcze sporo stron i wątków do przeczytania, tak więc pozdrawiam i zabieram się za naukę
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3491

Witaj z Wrocławia. Masz tam w okolicy kilku piwowarów wiec doradzam wproszenie się na jakieś warzenie. Ten jeden raz wystarczy abyś nie robił podstawowych błędów i już pierwszym piwem będziesz zachwycony.
    Twoje
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• tomkowski
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.03
      • 6

Hmmm - nie brałem pod uwagę takiej możliwości Kusząca ..
      nawet kogoś z rodzinnego Mikołowa widziałem kilka wątków niżej

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
        Borsodi, Staropramen Premium
        Javox
        Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.

Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
        Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy: Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs

A...
        2022-08-18, 12:44
      • Mar11111
        Początki z brewkitem...
        Mar11111
        Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
        ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
        2024-04-20, 14:46
      • e-prezes
        Perła, Doppel bock
        e-prezes
        Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
        2024-01-24, 14:47
      • Baronguliano
        Browar Lądek Zdrój - Landecker Brauhaus
        Baronguliano
        Poszukuję informacji dotyczących browaru w Lądku Zdroju. Szukam osób które mają jakąś wiedzę na temat tego miejsca. Sam w tej chwili czytam i tłumacze biuletyny informacyjne z miasta w których można znaleźć różne informacje np. o warzonych piwach. Informacje które posiadam,a także...
        2022-10-13, 15:01
      • darekd
        Böhmisch Brauhaus, Eisbier
        darekd
        Na to piwo z saksońskiego browaru w Großröhrsdorf nie mogłem trafić przez lata.
        O ile lodowe koźlaki są dość znane w Niemczech, to lodowe lagery (amerykańska moda l. 90-tych) już niekoniecznie.
        I choć raczej to domena amerykańskich koncernów, to zastanawiałem się jak to może...
        2022-05-09, 22:54
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...