Witajcie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • marcin-dabek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 15

Witajcie

Witam Wszystkich
    Jestem Marcin mieszkam w Markach koło Warszawy i właśnie zaczynam swoją przygodę z domowym wyrobem piwa.Od kilku tygodni przebijam się przez wiedzę zgromadzoną na forum i z tego co widzę to jeszcze to trochę potrwa :-)
    Pozdrawiam
    Marcin
  • macas
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2008.02
    • 682

Witaj !!!
    Po co wyważać otwarte drzwi, wydaje mi się, że ostatnio byli chętni do pokazy warzenia na żywo w Wawie.
    Sprawdź na forum

powodzenia
    Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
    Beniamin Franklin

Comment

Related Topics

Collapse

• etman
      Warzenie bez kompromisów, Randy Mosher (wydanie polskie)
      etman
      Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.

Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.

Zawiera polski dodatek...
      2025-01-03, 01:43
    • PiotrN
      Witajcie !
      PiotrN
      Mam na imię Piotr, mieszkam w Krakowie.
      Zajawiłem się piwowarstwem, choć piwowar ze mnie na razie żaden. Bardzo imponują mi amatorscy piwowarzy i ich piwa. Co do mnie to mam na koncie piwo z ekstraktów z Gozdawy, było pijalne i przyjemne, co zachęciło mnie do dalszych kroczków....
      2020-01-09, 12:10
    • mkocielnik
      Witajcie Miłoścnicy Złotego Trunku
      mkocielnik
      Witam serdecznie,
      małymi krokami zmierzam ku dalszemu rozwojowi względem wyrobu piwa domowego.
      Mam za sobą dwie wytworzone partie z brewkitu (obie IPA). Mimo godzin spędzonych na forach dziedzinowych, szkole Youtube oraz literaturze do obu partii ma pewne ALE.

W obu...
      2018-12-14, 17:04
    • darekd
      AleBrowar, Tower of Cats
      darekd
      India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
      I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
      Ekstr. 15%
      Alk.6,2%

w składzie...
      2025-02-13, 00:00
    • smorczak
      Witajcie
      smorczak
      Cześć,

Chciałem gorąco powitać wszystkich piwowarów na forum.
      Swoją przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem na początku 2018 roku i powoli zdobywam wiedzę i staram się robić co raz to lepsze warki
      2018-11-30, 14:16
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...