Z pianką na ustach po naturalnym Czarnkowskim wnoszę o przyjęcie do Waszego grona.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Slawcio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.03
    • 2

Z pianką na ustach po naturalnym Czarnkowskim wnoszę o przyjęcie do Waszego grona.

Witam Serdecznie,
    jestem fanem napojów browaru Czarnków, mieszkam w Świnoujściu lecz w sezonie przebywam poza. Zawsze w podróży staram się degustować piwa regionalne, najczęściej z małych, miejscowych, tradycyjnie ważących browarów i to dot. różnych miejsc na świecie w których przebywałem. Ale ta dygresja tylko po to, aby oddać hołd, najlepszemu piwy na świecie - NOTECKIEMU z Czarnkowa. Będąc w Jakuszycach spotkałem w identycznych butelkach piwo - chyba - Walońskie itp., oczywiście przystąpiłem do degustacji i Eureko - browar Czarnków. W leśniczówce przy kominku, gitarze i wspólnym biesiadowaniu, pijąc różne piwa m.in. z browaru w Harrachowie, mój czar i do niedostępnościu mojego piwa prysł.
    Do tej pory byłem przekonany, że jest to trunek dostępny tylko w okolicach Wałcza, Szwecji i w prominiu kilkudziesięciu km. od Czarnkowa, atu sieć żabki mnie zaskoczyła. Nic to i tak najlepiej to piwo smakuje w moim najpiękniejszym, dzikim, najwspanialszym miejscu w Polsce, tam gdzie pierwszy raz odkryłem jego smak i poczułem się naprawdę wolnym człowiekiem i tylko bobry, ryby, cisza absolutna i "święty" spokój. Ale się rospisałem. Fajny numer - ale cicho sza to otwarcie Noteckiego na wys. 230 m. lecąc paralotnia. O.K pozdro.
    dla Marioli i Radka z Trzebieszek oraz Wszystkich, czytających te wypociny.
    Pozdrawiam Serdecznie Sław
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Witaj.
    Nie waż się więcej pisać o ważeniu, gdy myślisz o warzeniu.

Comment

• Slawcio
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.03
      • 2

Masz rację

Miło usłuszeć słowa znawcy w temacie. Ale pisałem na "gorąco".
      Pozdrawiam Sław

Comment

• macas
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2008.02
        • 680

Witaj
        Na gorąco jeszcze czarnkowa nie piłem

pozdrawiam M.
        Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
        Beniamin Franklin

Comment

Przetwarzanie...
        X