Czas już jakiś przeglądam forum, nadeszła więc pora przedstawić się szacownemu gremium piwowarów domowych. Jak już napisałem w temacie, jestem z i mieszkam we Wrocławiu i noszę się z zamiarem wystartowania z pierwszą warką. Niestety, jak to w studenckim życiu bywa, zwykle pojawia się tak wiele potrzeb a do dyspozycji jest tak niewielki budżet, że piwowarzenie w domowym zaciszu jest spychane na dalszy plan. Od kilku dni staram się skąd się tylko da nazbierać na sprzęt i zacząć zmuszać drożdże do konstruktywnej pracy ku uciesze swojej i myślę, że także znajomych, których z chęcią obdaruję paroma butelczynami. Ale to dopiero gdy zawartość tychże butelczyn nie będzie powodowała nieprzyjemnych dolegliwości zdrowotnych, więc nieprędko. No cóż, pozostaje wiec chyba tylko brać się do roboty. Wznoszę zatem Wasze zdrowie, nieco przetrzymanym po terminie amberowskim porterkiem
Tak, kolejny z Wrocławia
Collapse
X
-
A witaj, witaj.
Dosyć długo warzyłem na pożyczonym sprzęcie /Krzysiek twoje/a pierwsze warki robiłem pod okiem bardziej doświadczonego piwowara /twoje Marcin/ więc nie martw się i wybierz się do ludzi i pogadaj...
Co do terminu przydatności tego przetrzymanego piwka to na ostatnich Wrocławskich Dniach Porterowych degustowałem Granda, który był dwa lata po terminie i to piwo to dopiero był Porter.
Pozdrawiam"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
-
-
Witaj, przyjdź w najbliższą niedzielę tutaj, na pewno pomoże w pierwszych piwowarskich krokach
Comment
-
-
Chętnie skorzystam z zaproszenia, o ile wyrobie się z tym całym uczelnianym szaleństwem i natłokiem dziwnych rzeczy. Swoją drogą aż sam się dziwie jak to się mogło stać, iż pomimo dość częstych wizyt w knajpkach pod wiaduktem (mieszkam kilka minut drogi od Bogusławskiego), nie zdarzyło mi się zajść do Czeskiego Raju...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika moracz Wyświetlenie odpowiedzinie zdarzyło mi się zajść do Czeskiego Raju...Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Comment
-
Comment