Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • michalmilewski
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.04
    • 4

Witam!

Witam serdecznie wszystkich miłośników piwa!
    Nie będę zapewne zbyt aktywnym uczestnikiem Waszych dyskusji, a dołączyłem do Waszego grona głównie dla zdobycia możliwości zadania tak znamienitym fachowcom kilku pytań, które związane są z moimi poszukiwaniami genealogicznymi - chodzi głównie o jednego z przodków mojej żony, który był hutnikiem w kilku hutach szkła, produkujących między innymi butelki do piwa. Szczegóły przedstawię w wątku dotyczącego browaru w Cieszkowiznie (Łukowie).
    Pozdrawiam,
    Michał

Related Topics

Collapse

• ART
    BlueRoomBrewery, Piwo Przodków
    ART
    Uwaga! Pjenknik robi konkurencję piwom smakowym! tyle że nasz dottore nie dodaje żadnych podejrzanych składników

przed sobą mam ubiegłoroczne Piwo Przodków, zamknięte jeszcze w butelce z patentem o poj. 0,66l.

nalewając to piwo do szklanicy należy uzbroić...
    2003-05-26, 20:33
  • becik
    Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu...
    becik
    autor: Marek Szajerka
    Data odczytu: 25.03.2015
    BIULETYN KOŁA MIŁOŚNIKÓW DZIEJÓW GRUDZIĄDZA KLUB „CENTRUM” SPÓŁDZIELNI MIESZKANIOWEJ

Browarnictwo i gorzelnictwo w Grudziądzu w średniowieczu i czasach nowożytnych, w świetle dzieła X. Froelicha z 1868 roku

W...
    2015-03-28, 18:58
  • perłyfan
    Międzyrzec Podlaski, Warszawska 1, Stokrotka
    perłyfan
    Zakładam temat, żeby nie zaśmiecać tego o Perle Chmielowej.
    Poczytałem ostatnio o ciekawym asortymencie Stokrotek i postanowiłem odwiedzić dwa pobliskie sklepy.
    W Międzyrzecu z ciekawych piw tylko Żywe (3,99 zł) oraz Koźlak (nie pamiętam ceny) z Ambera. Ani śladu poszukiwanego...
    2009-10-15, 14:44
  • boku
    Mysłowickie piwiarnie
    boku
    W dzisiejszym mysłowickim tygodniku "Co tydzień" rozpoczęto omawiać historyczne piwiarnie z mojego miasta.

"Mysłowickie piwiarnie cz. 1

Obok restauracji i kawiarni w Mysłowicach znajdowały się liczne bary i pijalnie piwa. Z usług piwiarni obok turystów...
    2008-04-03, 19:45
  • żąleną
    Browar.pl a spożycie piwa --> sponsoring?
    żąleną
    Chciałem tylko nadmienić, że od czasu, kiedy jestem uczestnikiem forum tego wspaniałego serwisu, to moje spożycie piwa wzrosło dość znacznie - nie mówiąc o tym, że nabrałem do niego (piwa, nie serwisu) stosunku dużo bardziej złożonego i wręcz metafizycznego.

W związku...
    2002-03-11, 23:53
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...