Powitanie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gelfik
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.05
    • 3

Powitanie

Witajcie,
    tak tylko na sekundkę, chciałem się przedstawić, od jakiegoś czasu polubiłem gotowanie, i zacząłem czytać różnego typu blogi o gotowaniu, przez przypadek zauważyłem jakiś baner o robieniu piwa, no i strasznie się podnieciłem na samą myśl o wytwarzaniu domowego piwka.
    Na razie jestem w trakcie przygotowywania się retorycznego, problemem jest jeszcze to, że do Polski zląduje dopiero we wrześniu, a w Dublinie (gdzie obecnie mieszkam) nie mam wystarczająco dużo miejsca na postawienie nawet malutkiego 10L fermentatora, nie wspominając o reszcie sprzetu. Także zostało mi jeszcze jakieś 4 miesiące na przeczytanie całego Waszego wspaniałego forum, na początek i tak zaczne od jakichś 2-3 brewkitów, a później w miare czasu i doświadczenia będę próbował dalej.

Wasze zdrowie

p.s. jest może ktoś z dublina kto rozpoczyna wkrótce przygotowywanie nowej warki, takżeby sobie popatrzeć??

Pozdrowienia
    Patryk
  • macas
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2008.02
    • 680

Witaj, imię masz wyjątkowo PIWNE,
    W Dublinie możesz nikogo nie znaleźć, ale w Poznaniu masz zacną ekipę !!!
    Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
    Beniamin Franklin

Comment

• wogosz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.12
      • 1007

Wracaj rodaku do Poznania, to sobie ugotujesz piwo jakie będziesz chciał. Do tego czasu podciągaj się teoretycznie na forum i ustal sobie listę zakupów niezbędnego sprzętu i surowców.
      Witamy w kręgu piwnych świrusów.

Comment

• gelfik
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2010.05
        • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedzi
        Wracaj rodaku do Poznania, to sobie ugotujesz piwo jakie będziesz chciał. Do tego czasu podciągaj się teoretycznie na forum i ustal sobie listę zakupów niezbędnego sprzętu i surowców.
        Witamy w kręgu piwnych świrusów.

I taki właśnie mam zamiar, dużo już przeczytane, jeszcze więcej zostało.
        Pozwolę sobie zacytować słowa piosenki z mojej młodości, "Każdy ma jakiegoś świra ..."

Pozdrowienia

Comment

• Maggyk
          Szara Adminiscjencja
          🍼
          • 2004.05
          • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gelfik Wyświetlenie odpowiedzi
          I taki właśnie mam zamiar"Każdy ma jakiegoś świra ..."
          Każdy jakieś hobby ma, a ja w domu mam browarek, piwo, kapsle oraz PA

Witam na forum
          Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
          Piwo domowe -
          Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
          PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• easyrider13
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.05
            • 1

Ja także przyłączam się do powitania. Pozdrawiam serdecznie. ;-)

[Reklama: ciach]
            Last edited by ART; 2010-10-06, 08:59.

Comment

Przetwarzanie...
            X