Witam!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • walec
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.02
    • 193

Witam!

Od jakiegoś czasu już przyglądam się temu forum, nawet coś gdzieś skrobnąłem, więc uznałem że czas się przedstawić w końcu...

Na imię mi Bartek, pochodzę z Jeleniej Góry, gdzie też akurat mieszkam (jeszcze chwilę), piwem "interesuję się" od lat wielu.

Piwowarstwem nie zainteresowałbym się pewnie gdyby nie prezent od kumpli na 30 urodziny w postaci zestawu Cooper'sa z ekstraktem lagera (fermentor, kapslownica, prawie wszystko czego trzeba).
    Zestaw wykorzystałem, zaraz potem zrobiłem z rozpędu pilsa Cooper'sa no i postanowiłem iść dalej czyli w zacieranie.

Tutaj ukłon w stronę Pana Artura Szudrowicza z CP, który to odpowiedział na moich sto pytań dotyczących różnych aspektów zacierania.

Zrobiłem na szybko dwie warki - Heffe Weissbier i IPA z zestawów CP. Oba piwka są tak fajne że idę dalej, trzy wareczki planuję w najbliższym czasie, myślę o śrutowniku itp.

Jednym słowem, zabawię u Was na dłużej pewnikiem.

Pozdrawiam!
  • JAQBA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.08
    • 1352

Witam kolejnego piwowara ze zDolnegoŚląska - Twoje

Comment

Related Topics

Collapse

• Kamil97
      Fermentacja brewkitu coopersa ustała po 2 dniach
      Kamil97
      Cześć, na wstępie zaznacze, że jestem kompletnym amatorem i prosze o wyrozumiałość oraz porady
      W sobote "nastawilem" brewkit ipa coopers'a, zmierzyłem blg i wynosiło 12. Piwo pięknie i donośnie bulgotwało już w sobote oraz całą niedziele. W poniedzialek rurka nie wydawała...
      2023-04-05, 16:59
    • heckler
      Praha-Malá Strana, Karmelitská 373/25, Pivovar Mikuláš
      heckler
      Pierwsze podejście do browaru Mikuláš zrobiłem w zeszłym roku. Tuż przed otwarciem lokalu odbyłem rozmowę z panią krzątającą się przy stolikach na zewnątrz. Okazało się, że browaru nie można zobaczyć, bo po prostu piwa tu jeszcze nie warzą. Owszem instalacja jest, pozwolenia tez,...
      2025-01-02, 07:46
    • dadek
      Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
      dadek
      Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
      2024-10-23, 00:37
    • wirdar1
      Brewkit Czech Pils
      wirdar1
      Witam
      To mój pierwszy brewkit na 1kg polepszaczu piwa i drożdżach saflager W34/70 zrobiłem 1 marca temperatura w piwnicy 14/15 stopni.21litrów a BLG 14.5
      Prawie przestało bulgotać około 10 marca zmierzyłem BLG i było 5.
      13 marca znowu mierzyłem i dalej to samo więc przelałem...
      2023-03-21, 15:51
    • Ahumba
      2024.09.27-28 - Cieszyn, Cieszyńska Jesień Piwna 2024
      Ahumba
      Cieszyński Ośrodek Kultury "Dom Narodowy", Miasto Cieszyn (Cieszyn Robi Wrażenie) i główny partner wydarzenia - Arcyksiążęcy Browar Zamkowy Cieszyn zapraszają na Cieszyńską Jesień Piwną 2024! To wydarzenie skupione nie tylko na piwie, ale również na wspólnej zabawie i integracji podczas...
      Start
      2024-09-27
      Koniec
      2024-09-28
      Adres
      Cieszyn, Rynek
      2024-09-21, 11:48
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...