Zdrówko !

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tegez1
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.06
    • 2

Zdrówko !

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów !
    Mam 32 lata i moim ulubionym trunkiem jest piwo. Dotychczas spożywałem tylko piwo zakupione w sklepie, zaś w maju zapragnąłem własnego wyrobu. Zakupiłem więc "gotowca", australijskiego REAL ALE oraz akcesoria. Między innymi kapslownicę młotkową której działanie rozczarowało mnie. Rozwiązania postanowiłem poszukać w necie i tak trafiłem na Wasze forum. Zainspirował mnie sposób jaki zastosował forumowicz jkocurek robiąc z w\w kapslownicy rodzaj praski. Urządzenie genialne w swojej prostocie . Wykonałem podobne i działa bez zarzutu. Moje piwo jest w trakcie pierwszej fermentacji już 3 dni ,według instrukcji ten etap ma trwać 4-6 dni i należy przelać je do butelek. Czy może ktoś z Was podpowie mi kiedy należy przeprowadzić przelewanie? Głównym symptomem ma być zaprzestanie bulgotania lecz czy to jedyna oznaka że to koniec tego etapu fermentacji. Korzystając z okazji zapytam jeszcze jak przygotować butelki przed rozlaniem do nich piwa? Pozdrawiam tegez1.
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

Witaj
    Miejsce dla zupełnie początkujących piwowarów, którzy pomimo przestudiowania wszelkich artykułów i tematów na Forum nie mogą sobie poradzić ze startem.
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• tegez1
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.06
      • 2

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
      Dzięki za odpowiedź. Po przeczytaniu linków przyswoiłem wiele wartościowych wiadomości ,a jednocześnie jestem zażenowany faktem jak mało wiedzy posiadam na tematy poruszane na tym forum . Pozdrawiam.

Comment

Przetwarzanie...
      X