Witam

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • whisky-blog
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.07
    • 35

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedzi
    Wiemy. Smaków jest tylko pięć (słodki, gorzki, kwaśny, słoty i jakiś taki grzybowo-serowo-keczupowy, nie pamiętam nazwy ). Wszystkie pozostałe Twoje opisy to co najwyżej opis zapachu.
    hm... nie namawiam do brania wszystkiego do buzi jak leci ale na pewno jak i w degustacji piwa wyczujesz więcej smaków ))

Oczywiście, że jak poczujesz smak gorzkiej czekolady to możesz uprościć do smaku gorzki, ale czy o to chodzi ?
    whisky-blog

Comment

• Seta
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.10
      • 6964

Chłopaku - idź na jakieś szkolenie sensoryczne. Opisując smak piwa często podaję też składniki aromatu, ale robię to świadomie. Spróbuj się czegoś napić z zatkanym nosem.

Comment

• whisky-blog
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2010.07
        • 35

Nie wiem, czy jesteś dziewczyną czy aż tak się staro czujesz, że piszesz do mnie chłopaku, ale chyba się za bardzo rolą przejmujesz, a za mało już odczuwasz przyjemności z degustacji. Jeżeli faktycznie tak jest to pisz więcej o technologicznych zagadnieniach, ponoć szewc w dziurawych butach chodzi...
        whisky-blog

Comment

• whisky-blog
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2010.07
          • 35

p.s. to o czym napisałeś uczyli kilka lat temu mojego dzieciaka przy okazji poznawania zmysłów w podstawówce - ale na jakieś fajne szkolenie w tym temacie bym poszedł.
          whisky-blog

Comment

Przetwarzanie...
          X