Witam wszystkich!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dziubasdg
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.07
    • 1

Witam wszystkich!

Witam wszystkich! Pierwsza warka za mną, a... tysiące nowych przede mną Czytam, czytam i ... zbieram się w sobie do kolejnej warki Bo "piwko jest dobre na wszystko, piwko na drogę za śliską, piwko na stopę za niską, piwko podniesie ci ją" Starsi Panowie już dawno o tym wiedzieli pozdrawiam wszystkich

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 10:28
  • heckler
    Zdiby-Přemyšlení, U Továrny 1, Zdibský pivovar
    heckler
    Zdiby to gminna wieś w powiecie Praga Wschód. Od 1.10.2021 zostały tam przywrócone tradycje warzenia piwa. Obecny browar wraz z restauracją powstał w starej kotłowni.
    Budynek ładnie wyremontowano, a smaczku dodaje wysoki komin, który góruje nad browarem.
    Przed lokalem znajduje...
    2023-11-10, 11:49
  • Javox
    Borsodi, Staropramen Premium
    Javox
    Kupiłem sobie Staropramenka i jak się okazało było to piwo inne niż się spodziewałem.

Pierwsze co czytam na puszce: Wyprodukowano w EU na licencji... Staropramen
    Trochę się zdziwiłem i czytam też kod kreskowy: Borsodi Sörgyár Kft., Rákóczi utca 81, 3574 Bőcs

A...
    2022-08-18, 13:44
  • heckler
    Brno, Náměstí 28. října 1903/23, EFI Pivovar
    heckler
    Hotel, spa, oraz restauracja działają już od jakiegoś czasu, natomiast od wiosny zeszłego roku, zgodnie z marzeniem właściciela ruszył mały browarek. Pięknie odnowiona kamienica stoi tuż przy głównej ulicy, więc siedzenie w letnim ogródku raczej mija się z celem, ale co może ktoś lubi......
    2022-08-10, 08:09
  • ignacyk
    Witam wszystkich
    ignacyk
    Witam i pozdrawiam że Śląska Cieszyńskiego, ciekawią mnie bardzo piwne zagadnienia, jestem przekonany, że mi się tutaj spodoba.
    2023-07-17, 15:52
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...