Witam serdecznie!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Brutusgsm
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.08
    • 5

Witam serdecznie!

Witam serdecznie! Mam na imię Bartek, mieszkam w Złotopolu koło Lipna ale uczę się aktualnie w technikum elektronicznym w Toruniu (ostatni rok). Piwko piję raczej często ale mało, zawsze dla smaku, rozmowy, atmosfery ze znajomymi a nie po to, żeby się upić. Nie wybrzydzam, choć z najpopularniejszych browarów najbardziej smakuje mi Warka oraz Kasztelan.

Domowym piwowarstwem zainteresowałem się dość niedawno, natrafiłem przypadkiem na to forum z czego bardzo się cieszę Na razie tylko zgłębiam tajniki własnej produkcji piwa, przetrząsam forum w poszukiwaniu najróżniejszych tutoriali, wciągam wszystkie artykuły jak świeże bułeczki. Mimo, że jestem w gorącej wodzie kąpany, to zanim za coś się wezmę muszę wszystko o tym wiedzieć Gruntownie się przygotować, aby wyszło jak najlepiej.

Mam zamiar uzbierać troszkę pieniążków, zakupić zestaw piwowara i uwarzyć pierwsze własne piwko. Chociaż nie wiem jeszcze kiedy i czy warto, bo nigdy takiego nie piłem.

Może ktoś jest z Torunia i pozwoli mi skosztować własnego piwka? Żebym przekonał się na własnej skórze, że warto

Witam wszystkich jeszcze raz i mam nadzieję na miłe przyjęcie do grona browarników
    Last edited by Brutusgsm; 2010-08-19, 19:44.
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Witaj - domowe piwo warto warzyć, bez wcześniejszego próbowania takowego. Jak spróbujesz swojego pierwszego własnoręcznie uwarzonego piwa to padniesz z wrażenia
    Last edited by Marusia; 2010-08-19, 19:48.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Brutusgsm
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2010.08
      • 5

Pewnie masz rację Z dnia na dzień (przy czytaniu forum) coraz bardziej przekonuję się do tego, aby zainwestować i zacząć Może po rozpoczęciu roku uda mi się coś odłożyć, niestety z zamożnej rodziny nie pochodzę i na wszystko muszę zapracować sobie sam. Może w krótce się uda

Comment

• Irec
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.05
        • 13

Cześć Bartek - jak już będzie gotowa pierwsza porcja domowego piwa to chyba się podzileisz?

Comment

• natalka
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.07
          • 128

witaj
          życze powodzenia w realizowaniu planów
          Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• Brutusgsm
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2010.08
            • 5

Dziękuję Mam skromną nadzieję, że z pomocą forumowiczów uda mi się doprowadzić plany do realizacji

Comment

Przetwarzanie...
            X