Nazywam się Andrzej Szymański i pochodzę z Kędzierzyna - Koźla na Opolszczyźnie. Jeżdżąc po kraju widzę różne piwa regionalne. Tutaj pragnę zdobyć wiedzę na ich temat.
Miasto Ústí nad Orlicí, a dokładniej dzielnica Hylváty dołączyła do grona miejsc w których po latach przywrócono tradycję warzenia piwa.
Browar działał w latach 1892-1940 r. W kwietniu 2003 r. budynki przy ulicy Pivovarskiej służyły jako magazyny.
Z pierwotnego browaru zachował...
O tym browarku dowiedzieliśmy się od chłopaków z Tab B. Powiedzieli, że to ich przyjaciele czego dowodem jest stała obecność na kranie w browarze Tap B jednego z piw z Barilo. Oczywiście nie omieszkaliśmy wybrać się do miejscowości Dugi Rat by zobaczyć wszystko na własne oczy, co uczyniliśmy...
Różne są pomysły na miejsca dla mikrusów, ale takiego jeszcze przynajmniej ja nie przerabiałem. Zwyczajny market który mieści się w Targowym Centrum Ajwarowski. Biorę sobie wózeczek, po czym jeżdżąc między półkami na środku hali, objawia się waląca po oczach jak to ma w swoim zwyczaju,...
Witajcie,
od razu przepraszam za te cycki, ale mam wrażenie, że dział powitalny jest lekko martwy, więc cyckami chciałem zdobyć jakąkolwiek atencję, ryzykując zarazem bana na dzień dobry
Pojawiłem się tu z zamiarem czysto handlowym, sprzedać pokale Browaru Grodziskiego,...
Na zewnątrz wielkie litery informują nas o prostej i jasnej nazwie: „U Kozla”. Klasyczna, przestrzenna i zizkovska w klimacie gospoda. Stare obrusy, stoły i krzesła wiele już przeżyły. Klasyczny szynkwas, na ścianach zdjęcia starych piwnych pivnic. W ciągu dnia na obiad wpadają robotnicy,...
Comment