Mieszkam w Wwie. I od czasu do czasu lubie sobie wypic jakies dobre regionalne piwko.
Witam piwoszy
Collapse
X
-
Przede wszystkim Kormoran i Koreb (powiedzmy, że z moich rodzinnych stron).
Dwa te browary robia według mnie najlepsze piwa na swiecie.
Jeszcze Konstancin, ale z tego co sie orientuje to juz kiepsko daja rade i sporo fajnych piwek zniklo z ich oferty.
Comment
-
-
Proponuję więc piwo bezpośrednio z Twoich okolic - mianowicie Ciechan.
U mnie w Szczecinie piwo z browaru ciechanowskiego tylko w jednym sklepie można dostać, ale są za to różne rodzaje. Moje ulubione to Ciechan Miodowe. Ponadto - wyborny, mocny (niepasteryzowane oba), maciejowe, porter. Tyle bynajmniej rodzajów Ciechana widziałem w Szczecinie w jednym specjalistycznym sklepie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emppu Wyświetlenie odpowiedziProponuję więc piwo bezpośrednio z Twoich okolic - mianowicie Ciechan.
U mnie w Szczecinie piwo z browaru ciechanowskiego tylko w jednym sklepie można dostać, ale są za to różne rodzaje. Moje ulubione to Ciechan Miodowe. Ponadto - wyborny, mocny (niepasteryzowane oba), maciejowe, porter. Tyle bynajmniej rodzajów Ciechana widziałem w Szczecinie w jednym specjalistycznym sklepie
Wszystkie rodzaje Ciechana ma nawet moj osiedlowy sklepik, ktory mam pod nosem. Najlepszy jest pszeniczny w upalne dni .
Na wybornym sie pare razy nacialem - smierdzial skarpeta. Miodowe z raz bylo kwasne.
Comment
-
Comment