Witam wszystkich co prawda konto na forum mam od zamierzchłej prehistorii (chyba 2002 rok jakoś) ale jakoś specjalnie aktywny nigdy nie byłem W sumie o forum sobie przypomniałem w związku z ambitnym planem rozpoczęcia własnej produkcji piwka (bije się z myślami czy zacząć od brew kita czy od razu wziąć się za zacieranie ) . Co do piwnej historii to lubię czeskie piwa (do granicy niedaleko więc z zakupem problemu brak) choć swego czasu zasmakowałem też w belgijskim lambicu. Z krajowej produkcji to raczej to co akurat mają lanego bo w większości przypadków różnicy nie widzę.
Witam wszystkich!
Collapse
X
-
No to raz kozie śmierć (a kotu ponoć 9 ale to inna bajka) zamówienie na ZacierMistrza Pro + 40 l gar + glukozę do refermentacji poszło do CP i zostało opłacone tak więc etap I zakończony teraz myślę o nazwie dla browaru dla wszystkich"Jak tam było, tak tam było,
Ale jeszcze nigdy tak nie było,
Żeby jakoś nie było."
Comment
-
-
Jaki tam etap I, wszystko jeszcze przed Tobą - to był zaledwie I krokLast edited by Marusia; 2010-11-10, 20:54.
Comment
-
-
No cóż nazwa Etap to zboczenie zawodowe tak się w budownictwie a zwłaszcza drogownictwie dzieli większe roboty Projekt->Zadanie->Etap ale że długi weekend się udało zrobić (cud) to poświęcam się poszerzaniu wiedzy piwowarskiej (przynajmniej tej teoretycznej która pewnie jak znam życie z praktyką troszkę się mija). Na pierwszy ogień pójdzie Pale Ale przy którego warzeniu (z zestawu dołączonego do zaciermajstra) planuje stracić browarnicze dziewictwo Szczegółami się oczywiście podzielę choć to nie ten temat. No i następna kolejka dla wszystkich"Jak tam było, tak tam było,
Ale jeszcze nigdy tak nie było,
Żeby jakoś nie było."
Comment
-
Comment