Mieszkam i studiuję w Krakowie, a od niedawna znudzony i zniesmaczony popularną masówką piwa jakie można kupić w sklepie postanowiłem poszukać alternatywy. Ta strona to prawdziwe okno na świat i kopalnia wiedzy dotycząca wszystkiego co z piwem związane. Miesiąc temu uwarzyłem swoje pierwsze piwo (z puszki), i nie mogę się doczekać co z niego wyjdzie.
Osobiście jestem zakochany w piwach pszenicznych, do tej pory moim ulubionym sklepowym było i jest Cornelius Weizen, i szukam przepisu który pozwolił by mi domowym sposobem uwarzyć piwo jak najbardziej zbliżone do tego właśnie. Uwielbiam też piwa belgijskie, ale z powodu wysokiej ceny sklepowej rzadko pijam.
Mam nadzieję że dzięki temu forum nauczę się warzyć mojego wymarzonego pszeniczniaka.
Pozdrawiam wszystkich
Osobiście jestem zakochany w piwach pszenicznych, do tej pory moim ulubionym sklepowym było i jest Cornelius Weizen, i szukam przepisu który pozwolił by mi domowym sposobem uwarzyć piwo jak najbardziej zbliżone do tego właśnie. Uwielbiam też piwa belgijskie, ale z powodu wysokiej ceny sklepowej rzadko pijam.
Mam nadzieję że dzięki temu forum nauczę się warzyć mojego wymarzonego pszeniczniaka.
Pozdrawiam wszystkich
Comment