Witam Serdecznie Wszystkich !

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • NATHAN
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.11
    • 18

Witam Serdecznie Wszystkich !

Witam i Pozdrawiam Wszystkich miłośników i smakoszy piwa !
    Typowym koneserem może siebie nie nazwę, niemniej jednak jak jest okres letni to piwko piję bez opamiętania w jesieni i w zimie to raczej tak na smaczek,raz w tygodniu jedno,ostatnio przeważnie tylko Ciechan Miodowy (warty swej ceny naprawdę).
    Ogólnie z dawnych polskich piw to jednym z moich ulubionych był stary poczciwy Okocim LIGHT niebieski (to było piwo ! ) pomimo że słabe, to bardzo mi smakowało, ale to dawne czasy, lata 99-2002 mniej więcej, później jak zostało zastąpione Harnasiem, zacząłem pijać O.Keja i pijam go do dziś, pomimo że już troche gorszy niż dawniej, to jednak wg mnie jak na polskie piwa nadal jest do wypicia.
    Ogólnie te 6-7-8 lat temu piwa były o wiele smaczniejsze, chociażby Warka Strong, pomimo 7.8 % voltarzu, była słodziusieńka i po prostu pyszna (tu pewnie kwestia gustu), w ogóle mocne piwa nie zajeżdżały spirolem jak dzisiaj, co jak co ale dzisiejsze polskie wielkokoncernowe browary to już nie to samo
    No nic to chyba tyle bo sie rozpisałem.
    Jeszcze raz Pozdrawiam

NATHAN
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Witamy na forum Baw się tu dobrze.
    Milej by jednak było, gdybyś z czasem wypełnił swój profil

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 09:28
    • heckler
      Zdiby-Přemyšlení, U Továrny 1, Zdibský pivovar
      heckler
      Zdiby to gminna wieś w powiecie Praga Wschód. Od 1.10.2021 zostały tam przywrócone tradycje warzenia piwa. Obecny browar wraz z restauracją powstał w starej kotłowni.
      Budynek ładnie wyremontowano, a smaczku dodaje wysoki komin, który góruje nad browarem.
      Przed lokalem znajduje...
      2023-11-10, 10:49
    • ignacyk
      Witam wszystkich
      ignacyk
      Witam i pozdrawiam że Śląska Cieszyńskiego, ciekawią mnie bardzo piwne zagadnienia, jestem przekonany, że mi się tutaj spodoba.
      2023-07-17, 14:52
    • dadek
      Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
      dadek
      To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
      2022-09-08, 02:08
    • heckler
      Brno, Náměstí 28. října 1903/23, EFI Pivovar
      heckler
      Hotel, spa, oraz restauracja działają już od jakiegoś czasu, natomiast od wiosny zeszłego roku, zgodnie z marzeniem właściciela ruszył mały browarek. Pięknie odnowiona kamienica stoi tuż przy głównej ulicy, więc siedzenie w letnim ogródku raczej mija się z celem, ale co może ktoś lubi......
      2022-08-10, 07:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...