Witam serdecznie!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • cibarius
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.10
    • 19

Witam serdecznie!

Witam serdecznie! Pomimo ze "ciągnę " jeden wątek postanowiłem się przedstawić. Mam na imię Krzysztof i mieszkam w Białogardzie. Może parę słów jak zainteresowałem się piwem domowym. W tym roku byłem w Czechach, piwoszom nie trzeba tłumaczyć Byłem już tam drugi raz i jak zwykle rzuciłem się na Krusovickie . No niestety na zapas napić się nie da Do Polski wziąłem jeszcze 100 flaszek. Wszystko co dobre szybko się kończy W końcu byłem zmuszony kupić "nasze", nie pamiętam już co kupiłem, chyba Żywca" lub "Tyskie" .Wierzcie mi....to był dla mnie szok. Zmęczyłem je, ale powiedziałem sobie, że więcej go nie tknę.Zacząłem szukać alternatywy....i znalazłem Was. Dzięki Wam moja pierwsza warka już pracuje. mam nadzieję ,że odzyskam w końcu radość z picia piwka Tak na marginesie, swego czasu zacząłem robić swoje wyroby wędliniarskie i wędzonki i mam w końcu spokój ze sklepowym syfem. Domowe piwko będzie kolejnym krokiem do normalności.
    na koniec jeszcze jedno spostrzeżenie. Jak pisałem, to był mój drugi wyjazd do Pragi.Pierwszy był 7 lat wcześniej. Po pierwszym powrocie nasze piwo nie było takim szokiem jak w tym roku.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
    dadek
    Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
    2025-02-09, 23:58
  • KrzysztofOl
    PG 4
    KrzysztofOl
    Niby byłem nie raz ale uniesień nie było. Dziś rewelacyjnie. Golden October sztos, Tafel pycha, dopiero dopijając szklankę poczułem na końcu posmak karmelu i ostatnia szklanka pils. Moim zdaniem ani czeski ani niemiecki ale bardzo dobry, mocno nachmielony.
    2023-10-11, 14:04
  • Konrad131
    Witam szanowne grono!
    Konrad131
    Wypadałoby się przedstawić, a więc:
    do emerytury " traciłem czas" głównie na podróże starym motocyklem, których opisy znajdują się na mojej stronce konrad.r4y.pl( bez 3xw na początku)- zapraszam do lektury
    Na pasku u góry strony głównej jest coś o mnie, więc aby...
    2023-03-31, 14:18
  • bastion
    Ukraina, Wozniesiensk, Odeska 26, Sokolivskie i Falcon.
    bastion
    Zastanawiałem się długo cóż mógłbym napisać o browarkach w których próbowałem piwa, ale ich nie widziałem od wewnątrz co mi się rzadko zdarza.
    Ale coś napisać trzeba, nie zawsze musi być kawior, jak brzmiał tytuł pewnego filmu.

Miasto Wozniesiensk nie prezentuje...
    2022-02-01, 22:22
  • bastion
    Ukraina, Odessa, Generala Boczarova 43, Dva Pivovara.
    bastion
    Browar rzemieślniczy Dva Pivovara działa już od 2017 roku. Niestety usytuowany jest na totalnym końcu Odessy, dosłownie już na wsi. Nie zdecydowałem się na wizytę tam, gdyż przekraczało to moje możliwości transportowe.
    Jednakże mają swój sklep firmowy w północnej dzielnicy Odessy,...
    2022-07-01, 20:35
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...