Witam - wszystkich miłośników "nektaru bogów" :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zgniot
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.12
    • 1

Witam - wszystkich miłośników "nektaru bogów" :)

Skorzytałem z Waszych porad wyczytanych na forum do nastawienia mojej pierwszej warki. A skoro się tu kręcę to się chociaż przywitam. Natomiast moją warkę robię z ekstraktu Coopers Lager. Mimo porad dałem cukier - trzeba wszystkiego spróbować, a to dopiero początek . Mam nadzieję, że wyjdzie dobre . Teraz jest właśnie na cichej i się ładnie klaruje (fermentacje w balonach do wina)...

...dobra nie smęcę wam już

Wasze zdrowie

Related Topics

Collapse

• bastion
    Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
    bastion
    Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
    W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
    2024-11-26, 22:29
  • darekd
    Lupulus, Jolly Poupée
    darekd
    Znany w Polsce browar z walońskiej prowincji Luxembourg nieopodal granicy z Luksemburgiem.

Na ecie info: "modern red beer", chmiel Styrian Golding, zaw. alk. bardzo dokładnie podana: 6,671%

https://lupulus.be/biere/jolly-poupee-33cl

Aromat - na początku...
    2024-12-22, 22:43
  • etman
    Piwowar nr 51
    etman
    Właśnie dotarł do nas Piwowar nr 51.

Numer 51 magazynu "Piwowar" poświęcony jest głównie stylowi barley wine, prezentując jego charakterystykę, zasady degustacji, przepisy i aspekty prawne. Tematyka numeru obejmuje również piwowarstwo domowe, historię naczyń do piwa,...
    2024-12-10, 18:48
  • Prusak
    Browar Otwocki, Otwocki Pils
    Prusak
    Niestety, brak danych.
    Barwa jasnożółta, piwo niemal idealnie klarowne.
    W zapachu słód i chmielowe nuty ziołowo-piołunowe, oba rejestry w równowadze.
    Piana początkowo wysoka, półkremowa, gęsta, opada do więcej niż obrączki (w piwie nalanym do peta i przywiezionym do...
    2024-09-20, 14:20
  • JasneCiemne
    Zielona Góra, ul. Zacisze 20, Jasne i CIemne - Sklep z lanym piwem
    JasneCiemne
    W Zielonej Górze przy ulicy Zacisze 20 znajduje się sklep "Jasne i Ciemne", który specjalizuje się w sprzedaży lanego piwa z beczki do butelki PET. W asortymencie sklepu dostępne są różnorodne rodzaje piw, w tym czeskie, niemieckie i polskie. Oprócz piw, klientów przyciągają również...
    2024-05-09, 22:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...