Serdecznie witam

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pietras
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.01
    • 18

Serdecznie witam

Jestem nowym użytkownikiem na forum dlatego pozdrawiam i witam wszystkich bardziej doświadczonych domowych lub piwnicznych browarników

Moja przygoda z domowym tworzeniem piwa, właściwie się nie rozpoczeła jeszcze bo dopiero przygotowuję się do pierwszego zestawu z tzw. BrewKita który zamierzam nastawić po otrzymaniu od forumowego sprzedawcy pojemnika fermentacyjnego który zamówiłem

Czemu kupiłem taki zestaw i dlaczego chciałem zostać browarnikiem to sam nie wiem - nikt mi kwiatów na łeb nie wysypał ale zadziałał słynny IMPULS ( nie dezodorant-paskudny zresztą ) który szeptał do ucha - kup to wypijesz mnie

Myślałem, że będzie to jednorazowa przygoda, ale po tym jak wkroczyłem na to forum wiem jedno - chcę tworzyć i pić prawdziwe piwa. Pozdrawiam i liczę na odrobinę cierpliwości i luzu jeśli jako nowy forumowicz zadam czasem pytanie o sprawy dla doświadczonych oczywiste

Oczywiście obiecuję czytać i chłonąć jak gąbka wiedzę która aż kipi na tym forum

Życzę wszystkim tego samego co sobie czyli sporo dobrych degustacji domowych piw

Piotr
  • Piecia
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.02
    • 3312

witaj! smacznego w takim razie - i nie przejmuj się, jak ktoś się będzie czepiał - na pewno znajdziesz tu rady i pomoc
    Koniec i bomba,
    Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10785

bardzo mądra decyzja i trafiłeś w dobre miejsce . W razie problemów pytaj
      Witaj na forum
      Mniej książków więcej piwa

Comment

• Basik
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.06
        • 1308

Witaj na forum, baw się tu dobrze, Twoje

Comment

• pietras
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.01
          • 18

Witam

Dzięki za powitanie.

Właśnie studiuję kolejny dzień o warzeniu piwa z Brewkitów. Temat wielokrotnie poruszany i na forum jest całkiem spora biblioteka wiedzy ale mam parę pytań które usystematyzuję od początku do końca procesu i przedstawię jutro w dziale do tego przeznaczonym

Pozdrawiam

Comment

• fidoangel
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 3489

Miło, że zawitałeś na nasze forum. Baw się dobrze a urlop w kraju już po cichu i przebiegle planuj np. w marcu w okolicach Zielonej Góry, w maju w okolicach Wrocławia lub jesienią w okolicy Olsztyna
            Twoje
            "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
            Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
            Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Witaj - samych udanych warek Ci życzę przede wszystkim, widzę, że zaczynasz przygodę z warzeniem od dobrej strony, czyli od czytania

Taka mądra jestem, a sama zaczęłam od podglądnięcia jak warzy kolega, no, ale nie każdy ma takie komfortowe warunki do nauki i musi wtedy trochę oczy pomęczyć
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• pietras
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.01
                • 18

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
                Miło, że zawitałeś na nasze forum. Baw się dobrze a urlop w kraju już po cichu i przebiegle planuj np. w marcu w okolicach Zielonej Góry, w maju w okolicach Wrocławia lub jesienią w okolicy Olsztyna
                Twoje
                Witam.

Urlop w kraju to mi się właśnie kończy.

I w marcu (9-13) będę w okolicach Zielonej Góry i w maju (3-6) jeden z dni najpewniej 5 maja mam małą sprawę w Wrocławiu do załatwienia, a chciałbym już wtedy być na etapie przygotowań do warzenia piw nie z puszek BrewKit, więc miło by było jakbym w tym terminie spotkał jakiegoś browarnika lub browarników który prostymi słowami po żołniersku przekazali by mi bezcenną wiedzę o słodach, zacieraniu, itd..

Będę w Polsce jeszcze w lutym (12-16) i w kwietniu (8-13) - pewnie wtedy nie ma żadnego zlotu lub spotkania browarników na terenie woj. Lubuskiego ale w razie czego jestem otwarty na każdą ofertę praktycznej nauki

Te daty jakie podałem wynikają z konieczności przyjazdu w sprawach zawodowych ale napewno znajdę pare dłuuuugich chwil na spotkanie

Pozdrawiam i dziękuję za powitanie

Piotr

Comment

• fidoangel
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.07
                  • 3489

2011.05.07
                  VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie

2011.05.07-08
                  II Wrocławski Festiwal Dobrego Piwa

2011.09.09-10-11
                  X Wielki Zlot Browar.Bizu

Masz spore szanse
                  "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                  Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                  Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Przetwarzanie...
                  X