szukałam informacji o bydgoskich browarach i tak trafiłam tutaj. Jestem osoba odpowiedzialną za wystrój, wszelką grafikę i elementy wiszące na ścianach naszego lokalu. Nie zamierzam wieszać czegokolwiek dlatego od dłuższego czasu grzebię w historii. Mam już sporo ale cały czas brak mi materiałów o Browarze Braci Brauer, Browarze w Myślęcinku oraz zawiłościach działalności Browaru Wielkopolskiego. Czasem ręce mi opadają, firmy przechodziły z rąk do rąk - jedni umierali, inni odchodzili, jeszcze innych wywalano (Archiwum Państwowe to kopalnia wiedzy). Poszukuję również kontaktu z Tomkiem (nick: tkieron) prawnukiem własciciela majątku i browaru w Myslęcinku. Chętnie pogadam, rozmowy z rodziną to coś czego oczekuję najbardziej.
Nie jestem pewna jak działa takie forum, bo nie bywam (nie mam czasu i chyba trącę myszką) jednak mam nadzieję, że podołam i uda mi się wynieść stąd dodatkową wiedzę. na to, szczerze mówiąc liczę.
A piwo lubię, szczególnie pszeniczne...
Nie jestem pewna jak działa takie forum, bo nie bywam (nie mam czasu i chyba trącę myszką) jednak mam nadzieję, że podołam i uda mi się wynieść stąd dodatkową wiedzę. na to, szczerze mówiąc liczę.
A piwo lubię, szczególnie pszeniczne...
Comment