Z tej strony Mezopotam z Rzeszowa - bardzo początkujący miłośnik "innych" piw Mam nadzieję spędzić tu więcej czasu i dowiedzieć się więcej o tym - jakże szlachetnym - trunku, jakim jest piwo
Cześć wszystkim, dopiero przymierzam się do warzenia, ale dziś postanowiłem się przywitać, mimo że na forum jestem już biernym obserwatorem od pewnego czasu
W ostatni weekend w Rumii otworzył podwoje Browar Miejski Pompa. Budynek podobno dawnej przepompowni znajduje się niecałe 10 minut spacerkiem od stacji kolejowej. Na środku lokalu jest szyba w podłodze z widokiem na fermentory. Aktualnie są cztery piwa: pils, lager, pszeniczne i ciemne (podobno...
Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
Wokół Kolina już od jakiegoś czasu działają sobie dwa browary, a od tego roku w centrum miasta rozpoczął swoją działalność trzeci browarek o nazwie Pivovar Prádelník.
Swoją siedzibę browarek ma w dwupiętrowym, kwadratowym domu żywcem wyjętym jakby z lat 70-tych. Jak to mam...
Nové Hrady to kolejne na naszej trasie położone tuż przy Austriackiej granicy miasteczko. W małym, ładnym i niespełna trzy tysięcznym mieście można zwiedzić sobie skromny, ale ładny zamek, pałac, a natomiast dla wolących dziką przyrodę polecam spacer, a najlepiej wsiąść na rower i...
Comment