Witam ze Lwowa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rostpyvo
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.04
    • 31

Witam ze Lwowa

Zbieram etykiety od 37 lat i zawsze przebywalem w kontakcie z kolegami z Polski. Oprocz tego - osobiste spotkania, podczas trzech zorganizowanych we Lwowie gield, w Kijowie i w Muzeum browarstwa we Lwowie, w stworzeniu ktorego bralem udzial i gdzie oprowadzalem gosci, w tym z Polski. Teraz jestem gotow konsultowac kazdego na temat zapowiedzianej 26. gieldy ukrainskiej ktora odbedzie sie we Lwowie 3-4 grudnia 2011 a takze Muzeum, bo zostaje w kontakcie z nim chociaz juz odszedlem stad.
    Najmocniej przepraszam za niedoskonala polszczyzne i z technicznych przyczyn brak diakryrtyki.
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

Witaj,
    mam nadzieję, że poza kolekcjonowaniem też pijesz piwo i będziesz browarbizowym okiem i uchem na tamtejszy rynek

Comment

• rostpyvo
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2011.04
      • 31

No... Sprobuje. A co ciekawi? Troche konkretniej poprosze. Wlasciwie to nie ma co tutaj sledzic. Zasadniczych nowosci malo. I raczej w sferach micro nie majacych etykiet a sprzedawanych na rozlew. A ja jako kolekcjoner konkretnie sledze flaszki. I trzeba kupowac to czego sie nie chce pic , bo nowa etykieta. Ale trzeba, gdyz wlasnie duze browary korporacyjne z piwem najczesciej robia akcje i podaja nowe gatunki, nawet na krotki czas. Ilosc tych nowosci przewyzsza moja sposobnosc wypicia, bo z watraba takze trzeba sie liczyc I ciekawe regionalne lub micro wytworcy zostaja za burta sposobnosci. Wiec jakie ze mnie oko

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

No, najbardziej interesuje mnie (pewnie nas też) to co z browarów mniejszych. Ale jak znajdziesz coś nowego zajrzyj czasami tutaj, może będziesz mógł uzupełnić

Comment

• delvish
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.11
          • 3508

Witaj,

Ja mam nadzieję, że czasem napiszesz coś w tym wątku. Mnie osobiście ciekawią:
          1. Sklepy z dużym wyborem piwa lwowskiego, ukraińskiego, oraz rosyjskiego i białoruskiego we Lwowie.
          2. Knajpy z ciekawym piwem beczkowym we Lwowie.
          3. No i oczywiście nowe browary (małe też) w obwodzie lwowskim.
          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
          (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Prusak
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.07
            • 4472

Oczywiście,knajpy z nalewakami, minibrowary lwowskie, a także piwa z takich małych browarów Ukrainy zachodniej jak Pawliwka, Łuck, Równe, Chmielnicki, Kałusz, Mikulińce, Sławuta i wszystkie nowe restauracyjne, jakie powstają, jak np Pustomyty itp.

Comment

• beny
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2001.03
              • 984

Witaj

z naszej strony jak zwykle poszukujemy podstawek z Ukrainy wzamian etykiety lub inne podstawki
              Z piwnym pozdrowieniem
              Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• rostpyvo
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2011.04
                • 31

mocno przepraszam, ale trudno by mi bylo przedstawiac piwny Lwow i nawet Ukraine, jak koledzy by sobie tego zyczyli. Naprz., nie bede chodzil od baru do baru i u pogardliwych barmanow i kelnerow o 2.5 razy mlodszych wypraszal podstawki. Tak samo o sytuacji z nowymi piwami, lokalami. Godzin trzeba by podac ciekawe osobliwosci tutejszej sytuacji. No i najpierw - wiedziec o tym samemu. A ja nie odwiedzam zadnych, oprocz sklepow z art. spoz., gdzie jest i piwo. Tak ze trudno zebym to mogl doniesc do was. Jestem etykieciarzem i tutaj zbiera sie bez biegania.
                Wchodzac na forum myslalem przede wszystkim ze bedzie potrzebna konsultacja rozwazajacym o mozlowosci przyjechania tuytaj na gielde. To rzeczywiscie wazne dla jej organizatorow. Na tym i zostaje.
                Jesli chodzi o sprawy osobiste to poszukuje partnera do wymiany etykiet, w tym interesujacego sie czasami ZSSR i nowa Ukraina. Mnie jest ciekawa nowa Polska. No i moze jeszcze cos. Propozycje prosze na poczte osobista

Comment

• rostpyvo
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2011.04
                  • 31

Koledzy dziekuje za powitanie.
                  Nie zapowiadam duzej aktywnosci oprocz pytan dotyczacych spotkania kolekcjonerow we Lwowie w grudniu. Bardzo chcielibysmy widziec u siebie jaknajwiecej kolegow z Polski. O ile wiem, te co uczestniczuly w poprzednich naszych gieldac w latach 2007, 2008 nie rozczarowali sie. Moze w tym roku, przez niezwykly termin, przyjedzie mniej ludzi z bylych republik radz. Ale oczekujemy na dobra atmosfere towarzyska i robocza. W najblizszym czasie dowiemy sie miare sponsorskiego uczestnictwa Slawutycz Carlsberg Group w osobie Browaru Lwowskiego.
                  Co dotyczy powyzej deklarowanych oczekiwan to niestety, nie bedzie ze mnie dokladnego reportera wszystkich nowosci piwnych czy nawet turystycznych ze Lwowa i okolicy. Moze cos niecos... Przyvzyny rozne, ale fakt ze nie nadazam za wszystkim. Dlatego zgory przepraszam za pewien zawod.
                  Najlepiej przyjezdzac i odkrywac dla siebie co mozliwe. Jest teraz taki slogan:
                  Lwow - otwarte miasto
                  Czesc koledzy

Comment

Przetwarzanie...
                  X