Witam wszystkich!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Olbin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.04
    • 8

Witam wszystkich!

Witam wszystkich użytkowników forum prosto ze Stolicy Śląska, Miasta Stumostów, Polskiej Wenecji, Kwiatu Europy- jak zwał tak zwał, w każdym razie melduje się Wrocław, Śródmieście, Ołbin

Dlaczego się zarejestrowałem? Po pierwsze, chciałem poznać opinie o niemainstreamowych piwach, gdyż tych we Wrocławiu mamy dostatek (chodzi mi głównie o sklepy typu Piwosz, Drinkhala czy Piwoszek)- grzechem byłoby nie skorzystać Drugim powodem jest chęć poszerzenia wiedzy z zakresu piwoznawstwa (rodzaje piw, drożdży, pochodzenie etc.), bo przymierzam się do zakupu sprzętu do warzenia. Ciekawią mnie też wydarzenia związane z piwem, festiwale, warsztaty, degustacje i tym podobne.

Pozdrawiam Marek vel Ołbin
  • Basik
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.06
    • 1308

Witaj,

wiedzy, której szukasz, na tym forum pod dostatkiem
    A już w weekend 7-8 maja szykuje się raj dla piwoszy w Leśnicy ( VIII Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie oraz II Festiwal Dobrego Piwa).
    Do zobaczenia

Comment

• macas
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2008.02
      • 682

Powitać Krajana

i jak napisała Basik zapraszamy 7 maja do Leśnicy na dobre
      Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
      Beniamin Franklin

Comment

Related Topics

Collapse

• ignacyk
        Witam wszystkich
        ignacyk
        Witam i pozdrawiam że Śląska Cieszyńskiego, ciekawią mnie bardzo piwne zagadnienia, jestem przekonany, że mi się tutaj spodoba.
        2023-07-17, 14:52
      • dadek
        Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
        dadek
        Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
        2022-01-15, 03:06
      • MrJohnyWoW
        Co daje smak tabletki w piwie
        MrJohnyWoW
        Witam wszystkich. Jestem totalnym amatorem aby było jasne. Generalnie nie pije piwa bo mi nie smakuje ale... Pomyślałem sobie, że jest tyle gatunków piw, że może ja nie trafiłem na swoje. Mi najbardziej przeszkadza w piwach smak tabletki na języku. Jakbyście sobie za długo przytrzymali np...
        2020-12-12, 00:17
      • nonFelix
        2021.10.07-09 - 12 Warszawski Festiwal Piwa
        nonFelix
        Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.

Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
        2021-09-23, 19:47
      • Maggyk
        2019.09.20-22 Nysa, Nysa Craft Beer Festival
        Maggyk
        z informacji z facebooka:

cyt.: "Zapraszamy wszystkich mieszkańców Nysy i okolic na Nysa Craft Beer Festiwal, czyli pierwszy Festiwal Browarów Rzemieślniczych w Nysie.

Jest to projekt łączący otwartą dla wszystkich część festiwalową, w ramach której swoje
        ...
        2019-08-14, 07:28
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...